our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, December 31, 2009

0 WELCOME 2010!!!!

assalamualaikum...
ini last post untuk tahun 2009...
cepat je masa berlalu...dah nak melangkah ke 2010...
dalam tahun 2009 ni..byk sangat benda buruk yang berlaku kat aku...
terlalu banyak krisis dalam hubungan aku dengan Mr.Bf aku...
sedih....
dalam banyak-banyak pekara buruk..ada la juga yang indah...(x la indah sgt)...
yang indah tu dari segi belajar..tahun 2009,pointer sentiasa menigkat...
alhamdullilah.....
hari terakhir nak g kelas tahun 2009..aku bangun lewat!!
hampeh....!!
jam loceng x bunyik..ke aku yang tak dengar sebab mimpi arnab lumba lari dengan kura-kura...
mimpi tak style lansung!!!

tahun 2010...ape yang menanti...???
semestinya aku akan pastikan aku mengengam segulung ijazah!!!
tak sabar rasanya nk pakai jubah konvo...

harapan aku untuk tahun 2010 ni..biar la hubungan aku dengan iwan(my Mr.Bf) harmonis....
aku harap sangat pointer sem ni naik mendadak lagi....
pas tu..teringin sangat nak tambah berat badan supaya BMI aku ideal....
asyik2 underweight je..... ;p

lagi satu..tahun baru ni..aku nak buang perasaan curiga,dengi,n yang buruk-buruk....
nak sentiasa bersangka baik pada orang...
baru hati sentiasa tenang...
tak lupa juga nak tambah keimanan didada....Insyaallah....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 30, 2009

0 friends...

apa ertinya sebuah pershabatan kalau ianya hanya untuk mengisi masa senang...
sebuah persahabatan itu seharusnya terjalin atas dasar saling menyangi...

terlalu ramai yang menjalin persahabatan atas dasar kepentingan sendiri..
sedangakan sahabat itu bukan hanya diperlukan pada masa senang,malah pada masa susah..
seharusnya dia menjadi tempat kita meluahakan rasa gembira dan menyokong pada masa kita jatuh...

kadang-kadang kita lupa apa jasa kawan pada kita,hanya kerana dia pernah melukakan hati kita...
tp sebagai manusia siapalah kita untuk menghukumnya..

kawan yang kita tidak suka itu kadang-kadang bole menjadi kawan yang sangat setia dan bermakna untuk kita...
jangan berkawan hannya kerana nama,pangkat dan hartanya..
tp lihatlah hatinya....
kerana disitu ada dia....


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, December 25, 2009

0 bagus la tu...

minggu ni genap 2 minggu start new sem...pfftt...
sem baru maka azam pun baru..(konon)...
sem ni aku berazam nak...____________ (sila isikan tempat kosong)

minggu pertama duit PTPTN dah masuk..yahooo...bestnye!
aku kaya!!
masa mula-mula ingat nak save budget la...
untuk pengetahuan anda2 semua..saya memang kedekut dari segi membelanjakan wang saya..
tapi tiba-tiba sem ni bfikiran songsang...

"ape kata kita enjoy..kan ni sem akhir.!"
"nk shopping!! yeah!!"

makanya..aku pun slalu sangat la kluar meninjau Y.E.S (year end sale)..
aku suke!!!!
makanya..duit pun terbang..fuhh..fuh..kne tiup dan melayang..hehe

stakat ni aku telah membazir secara tidak berhemah...
wahai duit..maafkan aku...
andai dapat ku undurkan masa..pasti aku akan menjaga mu seperti kau duitku...
hehehe...

okeyh..sebenarnya aku terlupa...sibuk sangat shopping secara tidak berhemah...
aku terlupa nak sediakan budget untuk buku dan nota utk sem ni!!

huh..ok..mulai saat ini..aku akan lebih berfikiran matang dalam membelanjakan wang..
maklum la..dah akhir bulan 12...maksudnya dah nk masuk bulan satu..maksudnya dah nk masuk tahun baru...
dah nak meningkat usia..
huyoooh...dah nak masuk umur 22 tahun...!

SEMOGA USIA MEMATANGKAN FIKIRAN KITA..


=)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 23, 2009

0 ntah ape la nasib...

kadang-kadang nasib memang tak menyebelahi kita...
aku rasa macam selalu je nasib tak menyebelahi aku...
i'm not a lucky person..

haa...bengangnya aku!!!!!

:-(
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, December 21, 2009

0 kisah sedih...

ya Allah...aku hambaMu berdoa agar Kau sembuhkan insan yang telah memberi ilmu kepada ku...


Prof Madya Dr Khairi Saidin sedang sakit..tengah koma..Sama-sama la kita semua berdoa utk kesejahteraan dan kesihatan nye...


Dia pernah menjadi lecturer utk makmal fizik masa aku tahun 2..n also lecturer subjek semiconductor kelas aku utk semester lepas...



ni gambar masa hari terakhir Prof Khairi masuk kelas fizik bahan..ktorg ade group presentation..



Prof Khairi jugak classmate ayah aku mase diorg form5 tahun 1972..huhu..Prof Khairi no 3 dari kanan...n my dad barisan kedua paling kanan...



harap sangat-sangat Prof Khairi cepat sembuh dan kembali ke UTM...

Aminn.....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, December 20, 2009

0 movie..movie...movie!!!

hye!!!


kali ni nak cakap pasal movie yg tengah tayang atau dah tayang kat panggung wayang..
pertama skali ni cakap pasal yang.....

tak best dulu...

1. JALANG


--> adoi..filem ni name tajuk cam best...tp hampeh...
plakon baru yg blakon citer ni pun..ngeh3..ntah la..nak kata lawak..ye kot..sbb aku ngn kawan aku asyik glak je...story line cter ni pun agak membosankan..plakon2 lain..majority plakon tua..ade lak yg tak dikenali...ade ke patut skali je Faizal Husien ngan FIzzo muncul..ee...nape la ku g tgk cter ni time cuti ari tu..hampeh..tp ade  juga pengajaran dari citer ni..cuma cara penyampaian je kureng..saya x tawu nak bagi brape bintang..(^_^)

klu aku tau..aku tgk citer senario beach boy..! best cket kot... sokong industri filem tempatan!


yg best plak..


2. AVATAR


--> citer avatar..sape tak g tengok..mmg rugi besar..best sgt9...
memang berbaloi la bayar RM11 untuk tgk citer ni...dari starting sampai ending,mmg MANTOP!
lpas kuar panggung pun rse puas hati,happy n rase nak g tgk lagi skali...
citer yg penuh imaginasi...walaupun bkan btol..tp mmg rase macam btol...hehe

syabas! syabas! tak rugi duit aku..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, December 18, 2009

0 ketika cinta bertasbih...



Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu


Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit


Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta


 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
assalamualaikum..!
hye dude,,hehe...
SALAM MAAL HIJRAH!!


sudah lama nmpknya aku x menjenguk blog ni...
apetah lg menulis ape2 kat sini..ngee....
sekarang ni aku dah kembali ke UTM...
kembali untuk complete my last semsester! yuuhuuu...!!
tak ku sangka ni dah last sem..sem 6.. rse macam baru je masuk UTM..(ayat poyos)...
hmmm...masa mula2 mak ayah hantar kat UTM,masa tu umo 19..hehe...
skrg dh 21..tp abes tahun 2010..umo 22..muda lg!! ngee...


soalan2 yang org dh tanye:


1.Ade terfikir nk wat MASTER tak?
--> soalan yg org slalu tanya...eee....
malas la nk jawab..pintu hati tak terbuka lg..hehe...

2.Dah survey nak keje kat ne pas grad nnt?
--> gler nak jawab...haha...


3.Best tak dah nak abes blaja?
--> mesti la best oii!!


4.Pas abes blaja nak kawen ke?
--> eee..malu nak jawab.. (^_^) ngee..



5. Cos FIZIK BAHAN nnt nk keje kat ne? apekah keje yg sesuai..?
--> ni yg hangin nk jawab ni....aku pandai2 la cari keje nnt...knp korg tny????
korg nk bg aku keje ke???!!!!!! fuuhhh....










Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, November 12, 2009



sudah tgk ka blom?

tgk pe kejadahnye??? tgk PAPADOM la....

heheheeh.... =)

cter ni sgt la lawok....

tp ade masej yg sgt bermakna....cewahh....!









emm ayah,daddy,papa,abah...sume same la 2...

tp yg penting,sejauh mane kita menghargai mereka.....

perginya dia,tiada gantinye....emo plak..sobbss3.....


LOVE YOU DAD!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 semester break!

wah..sudah lme x menulis di blog ini...hehehe
agak bz sejak kebelakangan ni.....
ala maklum la dh final year....
now dh start cuti sem....
so i'm back....!!!!!
1st thing yg aku buat time cuti sem ni ialah...menolong my dad....
tolong petik cili..utk jual kt kedai runcit...
2nd thing is...aku buat la cup cakes...
sukanye dapat buat kek!!!!
aku nak citer cket pasal cup cakes tu...

aku buat walnut cupcakes with cheese topping...
emm not bad...sdap taw...
tp x cantik sgt coz x reti la nk deco lawa2....
oppsss bkn x reti..tp x cukup pengalaman...

hope pas ni dpt wat lawa2...hehehe
emm skrg ni tgh dalam perancangan nk wat lg..haha
org kat umah ni kenyang la asyik makan kek je...
tp tak pe...sebab sedap..haha..

ni gambar kek chocolate..hehe..ade strawberry n white choc kt atas topping dia..
hehe..sedap taw(prasan cket) hehe....



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, October 30, 2009

0 good luck!

huh final exam is coming again!
my 2nd last semester..more tough..!
unfortunately.....I'm not prepare at all....

please..please...please...help me...
i really need advice...!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, September 22, 2009

0 weyh...raya la!

satu hari di hari raya..
aku menangis tanda gembira..
aku menangis tanda ku cinta..kapadaNya....
~lagu feveret = satu hari dihari raya -m.nasir-

raye! raye! raye!
raye ni bukan la x best..tp...penat la...
keje cuci pinggan,bancuh air,angkat air...
dah la makin besar makin x dpt duit raye...
org dh besar ni byk nk gune duit..topup la..nk jln2 dgn kwn la...
budak2 plak dpt duit byk..x aci dowh!!

time raya ni paling best makan nasi impit dgn kuah kacang yang mak buat..muahh..
uiyooo sedap gler...
dh la sdap..setahun skali je mak nk wat..huhu
kiranye paling special la.... =D

raya pun best..sebab mcm2 citer ade tayang kat tv...
tp aku x sempat la nk tgk tv pown...
susah jgk jd anak perempuan sulung ni...
aku jeles tgk adik aku..
slambe je dia mlepak tgk tv sedang aku sibuk cuci pinggan...
x pe2...aku akan balas dendam..! (abes r dia pas nih!!)
huh...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN~
muuahhahaha~

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 handset punye hal!

gerammmm nyeee!!!
time aku tgh kering poket ni la handset nk rosak...
tension dowh!! ape la malang sgt naseb ku ini..ishk..ishk..ishk....
tahun ni dpt duet raye cket la plak...
=(

emm agak2 kalau handset yg ala2 sengal kedai amik brp ekk...
huhu...
nk beli handset ape pun x tawu.....nyampah r!!!!!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, September 15, 2009

0 berita tergempaq...

salam~~

last week aku kne kejutan..suprise!!!
memang suprise la...hihik..
guess what??


actually..aku dpt msg dr my mr bf~
dia ckp dia accident..!!
terkejut monyet aku....
eemmm mse 2 terfikir la yg bukan2....
risau bukan main lg...
sape x risau klu org yg disayangi terlibat dgn kemalangan...

tp seb baik everything ok...cedera cket je....
alhamdullilah.....


kepada pemandu2 kereta sekalian alam..
alert la dgn kehadiran motorsikal yg kecik2 disekeliling anda....
jangan bawak ikot sedap anda je...(mcm la jln 2 bapak korg punya)..


satu lg..aku bace paper metro(15/9)..
kecian..ade accident kt JB..
penunggang motorsikal 2 hancur dua2 belah kaki kne gilis dgn lori...
meraung2 org 2 tgk kaki dia dh hancur...
sayu gler....
just imagine kaki korg yg slame ni korg gune nk g mrata2 tibe2 je dh x de...
ape la perassan mase 2....


"ya Allah ya tuhanku...jauhkan lah aku dari segala keburukan dan kecelakaan di dunimu ini"
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, September 05, 2009

0 SHOPPING vs LELAKI

shopping?? cuba tny brp org lelaki suka shopping?
ramai yang suka atau ramai yang x suka?...rase cam ramai yang x suke jek....
aduh..td aku g la shopping dgn my bf~...bersemangat gler nih....
walaupun puasa cengginih tp laju je jalan....
mula2 ktorg sampai 2,aku pun kalut2 la cari kan baju untuk my mr.bf....
dah puas cari2..dapat la sepasang bju melayu+sampin....
sekarang..tibe la mase aku nak shopping baju aku plak......
dgn tibe2....mr bf pun menguap sekali pakej dgn mengeliat...cess....!!!
time nk shopping bju dia cergas je.....heheh....
sebenarnye...aku pun same je.....
mse nk shopping bju dia..aduhh....boring gler.....
dah la sume yg aku pilih dia x berkenan...~hehe
rasenye...bole dibuat conclusion disini bahawa....
"kalu kita shopping untuk diri sendri mmg best....."
hehe~..

td masa shopping tu...tibe2 ade dgr bunyi kompang....
ingat PM ke dtg shopping.... rupa2nye.....artis...
si Diana Danialle(cenggitu ke eja name dia??) dgn remy (adam~nur kasih)...
hek eleh...beria2 siap kompang2 lagi....
pas 2, aku jalan2 lagi....tibe2 ternampak sorg lagi....
dia meng'cover' muka dgn topeng H1N1....tp matanye mcm ku knl.....
selebrti TV3, ntah ape ke namenye...(loghat perak aku ok gak..ahaks!)

penat gler shopping dalam bulan puasa nih....x cukup sehari....
aku siap tersadai kat surau lg...berehat2~
sok nak continue lg~ see u~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, September 04, 2009

0 KUIH RAYA!!!!





jom usha2 kuih raya...
haha....


kuih mane yg korg berkenan...??


aku x jual kuih raya...


korg g la cari sendiri kat kedai2 terdekat...~hahaha



klu budget x de..wat la sendiri....lg best!!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 yea dah siap 50%


gumbire rasenye.....tgk r sample ceramic aku 2...
cam kuih raye je.....aku kena wat PSM tajuk "the effects of palletizing time on the strenght of SnO2 ceramics produced by dry pressing method"...pjg gler tajuknye.....
sample ceramics tin dioxide untuk PSM aku dah siap....
bertungkus lumus aku nk sediakan sample 2......
akhirnye....siap gak.....
kecian gak kt member aku.....
sume sample dia pecah mse sintering....
so kne wat lg skali la.....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 Memang cam 2 ke..?

salam Ramdhan hari ke-14..


hari ni lecturer aku suh g tgk markah test 4 subjek corrosion.....
bcoz mggu ni last nk drop subjek....
so aku pun pegi la dgn Fadzi......
emm cam biase la Fadzi sure dpt markah tinggi dr aku....
td lecturer tunjuk r paper2 classmate aku.....
emm..overall nye sume lbey kureng jek.....Fadzi je yg lebey2....
huh....

pas 2, dalam mase ktorg sembang2 dgn lecturer....
maka terkeluar la ayat.." kuiz ari 2 ramai dpt tinggi sebab meniru.."
dgn slambenye lecturer jawab.."nasib la awak...."
ehh...cam lecturer bg sokongan moral jek???

tetibe kwn aku ckp cam ni..."ala lecturer pun pnh jd student...mesti dia pun ade experience.."
btol ke begitu??

conpius......

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, September 01, 2009





lovely scraps

MyScraps - Many scraps of Ramadan for your friends!


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 manusia...

weyh.....ade org kurang asam....
dlm bulan2 puase cam ni pun nk wat hal....eee...garam~
ade ke patut....
ade sorg mamat ni.dia add tagged aku semalam..
pas 2 dia cakap benda x senonoh...
pantang btol aku....
bile aku usha profile dia...bukan main lagi tulis kt c 2 RELIGION: MUSLIM.
tp mcm hampeh je....x sukeee!!!!!!!
pas 2 dia kate ala manusia pun mcm syaitan jgk...
tros aku hapuskan dia dr jd friend dalam tagged aku tue....




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, August 31, 2009

0 M.E.R.D.E.K.A!!!

merdeka! merdeka! merdeka!

yeah dh 52 thn merdeka! merdeka di bulan puase....
kat UTM x de wat celebration pown....
(ehh btol ke x de..? ke aku yg x taw )


emm ape pendapat korang after 52 tahun merdeka? or..sekadar jerit merdeka! 7x atau panjat2 pasang bendera...?

dulu...( ceh nak buka story dulu2 cket..)....
mse aku kecik2..(umo dibawah 12 thn) stiap kali merdeka aku akan tercongok la kt dataran merdeka 2....tengok org kawad, tgk keta berhias, tgk org ramai2... mse 2 ayah aku la rajin bawa...pagi2 lagi dah gerak g dataran merdeka...siap pakai cap lg..( perlindungan daari cahaya U.V)...tp sejak dah pindah ke perak...aku tgk dalam tv jek...2 pun klu ak trase nk tgk....ish3....
tp yg bestnye time merdeka dapat cuti umum....hahaha~



selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, August 30, 2009

0 untuk kaum Adam.

  1. lelaki bujang kena tanggung dosa sndri apabila sudah baligh, manakal gadis bujang ditanggung oleh bapanye..
  2. lelaki berkhawin kene tanggung dosa sndri,dosa istri, dosa anak perempuan yang belum berkhawin dan dosa anak lelaki yang belum baligh...uiyoooo!
  3. hukum menjelaskan yang anak lelaki kne bertanggungjawab ke atas ibunye, dan sekiranye dia tak melakukan tanggungjawab keatas ibunye..maka dosa baginye... terutama anak lelaki yang paling tua. manakala perempuan tidak..perempuan hanya perlu taat kepasa suaminye..
  4. suami kena bagi nafkah pada isterinye..ini wajib..tp isteri tidaak.walaubagaimanapun, isteri boleh membantu..haram bagi lelaki bertanya pendapatan isteri,lebih2 lagi menggunakannya tanpa izin isteri.
banyaknya yang perlu dianggung oleh lelaki..lebih-labih lagi yang bergelar suami..
oleh itu..sebelum bergelar suami, persiapkanlah diri dengan ilmu secukupnya..
agar kkita diredhai...kaum adam ade kelebihan yang diciptya oleh Allah S.W.T..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, August 29, 2009

0 story hari ke-8

holla~~~ hari ke-8 puase...


not much different from other days...
lapar..of course lapar..
but I'm big girl enough..~kuat iman~heheh...
duk je kat bilik meniti mase berlalu~


cter pasal kuat iman nih...
mmg iman aku tercabar la...
di bulan Ramadhan yg mulia ni..tv ak sje je wat hal...
siott btolll!!
aku punye la bengang sampai ketuk2 tv 2...
aku x tau apasal aku wat cam 2...
(mcm la ketuk2 tv 2 bole meng 'OK' kan tv 2 balik...
hampeh btol..!


emm at last aku terfikir...
baik bersabar je byk2...
coz klu tv rosak kite beli je yg baru...kn sng...


byk2 la bersabar wahai umat manusia....
di bulan Ramadhan yang mulai ni...syaitan dah diikat....
tinggal lah manusia untuk beramal ibadat.....
klu kita masih lg terdorong untuk melakukan kejahatan,
maka itu bukan syaitan yang mendorong, tapi hawa nafsu.
(hawa nafsu yang kita sndri masih gagal mengawalnye)...


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...