our baby

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 22, 2009

0 weyh...raya la!

satu hari di hari raya..
aku menangis tanda gembira..
aku menangis tanda ku cinta..kapadaNya....
~lagu feveret = satu hari dihari raya -m.nasir-

raye! raye! raye!
raye ni bukan la x best..tp...penat la...
keje cuci pinggan,bancuh air,angkat air...
dah la makin besar makin x dpt duit raye...
org dh besar ni byk nk gune duit..topup la..nk jln2 dgn kwn la...
budak2 plak dpt duit byk..x aci dowh!!

time raya ni paling best makan nasi impit dgn kuah kacang yang mak buat..muahh..
uiyooo sedap gler...
dh la sdap..setahun skali je mak nk wat..huhu
kiranye paling special la.... =D

raya pun best..sebab mcm2 citer ade tayang kat tv...
tp aku x sempat la nk tgk tv pown...
susah jgk jd anak perempuan sulung ni...
aku jeles tgk adik aku..
slambe je dia mlepak tgk tv sedang aku sibuk cuci pinggan...
x pe2...aku akan balas dendam..! (abes r dia pas nih!!)
huh...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN~
muuahhahaha~

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 handset punye hal!

gerammmm nyeee!!!
time aku tgh kering poket ni la handset nk rosak...
tension dowh!! ape la malang sgt naseb ku ini..ishk..ishk..ishk....
tahun ni dpt duet raye cket la plak...
=(

emm agak2 kalau handset yg ala2 sengal kedai amik brp ekk...
huhu...
nk beli handset ape pun x tawu.....nyampah r!!!!!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, September 15, 2009

0 berita tergempaq...

salam~~

last week aku kne kejutan..suprise!!!
memang suprise la...hihik..
guess what??


actually..aku dpt msg dr my mr bf~
dia ckp dia accident..!!
terkejut monyet aku....
eemmm mse 2 terfikir la yg bukan2....
risau bukan main lg...
sape x risau klu org yg disayangi terlibat dgn kemalangan...

tp seb baik everything ok...cedera cket je....
alhamdullilah.....


kepada pemandu2 kereta sekalian alam..
alert la dgn kehadiran motorsikal yg kecik2 disekeliling anda....
jangan bawak ikot sedap anda je...(mcm la jln 2 bapak korg punya)..


satu lg..aku bace paper metro(15/9)..
kecian..ade accident kt JB..
penunggang motorsikal 2 hancur dua2 belah kaki kne gilis dgn lori...
meraung2 org 2 tgk kaki dia dh hancur...
sayu gler....
just imagine kaki korg yg slame ni korg gune nk g mrata2 tibe2 je dh x de...
ape la perassan mase 2....


"ya Allah ya tuhanku...jauhkan lah aku dari segala keburukan dan kecelakaan di dunimu ini"
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, September 05, 2009

0 SHOPPING vs LELAKI

shopping?? cuba tny brp org lelaki suka shopping?
ramai yang suka atau ramai yang x suka?...rase cam ramai yang x suke jek....
aduh..td aku g la shopping dgn my bf~...bersemangat gler nih....
walaupun puasa cengginih tp laju je jalan....
mula2 ktorg sampai 2,aku pun kalut2 la cari kan baju untuk my mr.bf....
dah puas cari2..dapat la sepasang bju melayu+sampin....
sekarang..tibe la mase aku nak shopping baju aku plak......
dgn tibe2....mr bf pun menguap sekali pakej dgn mengeliat...cess....!!!
time nk shopping bju dia cergas je.....heheh....
sebenarnye...aku pun same je.....
mse nk shopping bju dia..aduhh....boring gler.....
dah la sume yg aku pilih dia x berkenan...~hehe
rasenye...bole dibuat conclusion disini bahawa....
"kalu kita shopping untuk diri sendri mmg best....."
hehe~..

td masa shopping tu...tibe2 ade dgr bunyi kompang....
ingat PM ke dtg shopping.... rupa2nye.....artis...
si Diana Danialle(cenggitu ke eja name dia??) dgn remy (adam~nur kasih)...
hek eleh...beria2 siap kompang2 lagi....
pas 2, aku jalan2 lagi....tibe2 ternampak sorg lagi....
dia meng'cover' muka dgn topeng H1N1....tp matanye mcm ku knl.....
selebrti TV3, ntah ape ke namenye...(loghat perak aku ok gak..ahaks!)

penat gler shopping dalam bulan puasa nih....x cukup sehari....
aku siap tersadai kat surau lg...berehat2~
sok nak continue lg~ see u~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, September 04, 2009

0 KUIH RAYA!!!!





jom usha2 kuih raya...
haha....


kuih mane yg korg berkenan...??


aku x jual kuih raya...


korg g la cari sendiri kat kedai2 terdekat...~hahaha



klu budget x de..wat la sendiri....lg best!!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 yea dah siap 50%


gumbire rasenye.....tgk r sample ceramic aku 2...
cam kuih raye je.....aku kena wat PSM tajuk "the effects of palletizing time on the strenght of SnO2 ceramics produced by dry pressing method"...pjg gler tajuknye.....
sample ceramics tin dioxide untuk PSM aku dah siap....
bertungkus lumus aku nk sediakan sample 2......
akhirnye....siap gak.....
kecian gak kt member aku.....
sume sample dia pecah mse sintering....
so kne wat lg skali la.....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 Memang cam 2 ke..?

salam Ramdhan hari ke-14..


hari ni lecturer aku suh g tgk markah test 4 subjek corrosion.....
bcoz mggu ni last nk drop subjek....
so aku pun pegi la dgn Fadzi......
emm cam biase la Fadzi sure dpt markah tinggi dr aku....
td lecturer tunjuk r paper2 classmate aku.....
emm..overall nye sume lbey kureng jek.....Fadzi je yg lebey2....
huh....

pas 2, dalam mase ktorg sembang2 dgn lecturer....
maka terkeluar la ayat.." kuiz ari 2 ramai dpt tinggi sebab meniru.."
dgn slambenye lecturer jawab.."nasib la awak...."
ehh...cam lecturer bg sokongan moral jek???

tetibe kwn aku ckp cam ni..."ala lecturer pun pnh jd student...mesti dia pun ade experience.."
btol ke begitu??

conpius......

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, September 01, 2009





lovely scraps

MyScraps - Many scraps of Ramadan for your friends!


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 manusia...

weyh.....ade org kurang asam....
dlm bulan2 puase cam ni pun nk wat hal....eee...garam~
ade ke patut....
ade sorg mamat ni.dia add tagged aku semalam..
pas 2 dia cakap benda x senonoh...
pantang btol aku....
bile aku usha profile dia...bukan main lagi tulis kt c 2 RELIGION: MUSLIM.
tp mcm hampeh je....x sukeee!!!!!!!
pas 2 dia kate ala manusia pun mcm syaitan jgk...
tros aku hapuskan dia dr jd friend dalam tagged aku tue....




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...