our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, December 31, 2009

0 WELCOME 2010!!!!

assalamualaikum...
ini last post untuk tahun 2009...
cepat je masa berlalu...dah nak melangkah ke 2010...
dalam tahun 2009 ni..byk sangat benda buruk yang berlaku kat aku...
terlalu banyak krisis dalam hubungan aku dengan Mr.Bf aku...
sedih....
dalam banyak-banyak pekara buruk..ada la juga yang indah...(x la indah sgt)...
yang indah tu dari segi belajar..tahun 2009,pointer sentiasa menigkat...
alhamdullilah.....
hari terakhir nak g kelas tahun 2009..aku bangun lewat!!
hampeh....!!
jam loceng x bunyik..ke aku yang tak dengar sebab mimpi arnab lumba lari dengan kura-kura...
mimpi tak style lansung!!!

tahun 2010...ape yang menanti...???
semestinya aku akan pastikan aku mengengam segulung ijazah!!!
tak sabar rasanya nk pakai jubah konvo...

harapan aku untuk tahun 2010 ni..biar la hubungan aku dengan iwan(my Mr.Bf) harmonis....
aku harap sangat pointer sem ni naik mendadak lagi....
pas tu..teringin sangat nak tambah berat badan supaya BMI aku ideal....
asyik2 underweight je..... ;p

lagi satu..tahun baru ni..aku nak buang perasaan curiga,dengi,n yang buruk-buruk....
nak sentiasa bersangka baik pada orang...
baru hati sentiasa tenang...
tak lupa juga nak tambah keimanan didada....Insyaallah....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 30, 2009

0 friends...

apa ertinya sebuah pershabatan kalau ianya hanya untuk mengisi masa senang...
sebuah persahabatan itu seharusnya terjalin atas dasar saling menyangi...

terlalu ramai yang menjalin persahabatan atas dasar kepentingan sendiri..
sedangakan sahabat itu bukan hanya diperlukan pada masa senang,malah pada masa susah..
seharusnya dia menjadi tempat kita meluahakan rasa gembira dan menyokong pada masa kita jatuh...

kadang-kadang kita lupa apa jasa kawan pada kita,hanya kerana dia pernah melukakan hati kita...
tp sebagai manusia siapalah kita untuk menghukumnya..

kawan yang kita tidak suka itu kadang-kadang bole menjadi kawan yang sangat setia dan bermakna untuk kita...
jangan berkawan hannya kerana nama,pangkat dan hartanya..
tp lihatlah hatinya....
kerana disitu ada dia....


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, December 25, 2009

0 bagus la tu...

minggu ni genap 2 minggu start new sem...pfftt...
sem baru maka azam pun baru..(konon)...
sem ni aku berazam nak...____________ (sila isikan tempat kosong)

minggu pertama duit PTPTN dah masuk..yahooo...bestnye!
aku kaya!!
masa mula-mula ingat nak save budget la...
untuk pengetahuan anda2 semua..saya memang kedekut dari segi membelanjakan wang saya..
tapi tiba-tiba sem ni bfikiran songsang...

"ape kata kita enjoy..kan ni sem akhir.!"
"nk shopping!! yeah!!"

makanya..aku pun slalu sangat la kluar meninjau Y.E.S (year end sale)..
aku suke!!!!
makanya..duit pun terbang..fuhh..fuh..kne tiup dan melayang..hehe

stakat ni aku telah membazir secara tidak berhemah...
wahai duit..maafkan aku...
andai dapat ku undurkan masa..pasti aku akan menjaga mu seperti kau duitku...
hehehe...

okeyh..sebenarnya aku terlupa...sibuk sangat shopping secara tidak berhemah...
aku terlupa nak sediakan budget untuk buku dan nota utk sem ni!!

huh..ok..mulai saat ini..aku akan lebih berfikiran matang dalam membelanjakan wang..
maklum la..dah akhir bulan 12...maksudnya dah nk masuk bulan satu..maksudnya dah nk masuk tahun baru...
dah nak meningkat usia..
huyoooh...dah nak masuk umur 22 tahun...!

SEMOGA USIA MEMATANGKAN FIKIRAN KITA..


=)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 23, 2009

0 ntah ape la nasib...

kadang-kadang nasib memang tak menyebelahi kita...
aku rasa macam selalu je nasib tak menyebelahi aku...
i'm not a lucky person..

haa...bengangnya aku!!!!!

:-(
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, December 21, 2009

0 kisah sedih...

ya Allah...aku hambaMu berdoa agar Kau sembuhkan insan yang telah memberi ilmu kepada ku...


Prof Madya Dr Khairi Saidin sedang sakit..tengah koma..Sama-sama la kita semua berdoa utk kesejahteraan dan kesihatan nye...


Dia pernah menjadi lecturer utk makmal fizik masa aku tahun 2..n also lecturer subjek semiconductor kelas aku utk semester lepas...



ni gambar masa hari terakhir Prof Khairi masuk kelas fizik bahan..ktorg ade group presentation..



Prof Khairi jugak classmate ayah aku mase diorg form5 tahun 1972..huhu..Prof Khairi no 3 dari kanan...n my dad barisan kedua paling kanan...



harap sangat-sangat Prof Khairi cepat sembuh dan kembali ke UTM...

Aminn.....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, December 20, 2009

0 movie..movie...movie!!!

hye!!!


kali ni nak cakap pasal movie yg tengah tayang atau dah tayang kat panggung wayang..
pertama skali ni cakap pasal yang.....

tak best dulu...

1. JALANG


--> adoi..filem ni name tajuk cam best...tp hampeh...
plakon baru yg blakon citer ni pun..ngeh3..ntah la..nak kata lawak..ye kot..sbb aku ngn kawan aku asyik glak je...story line cter ni pun agak membosankan..plakon2 lain..majority plakon tua..ade lak yg tak dikenali...ade ke patut skali je Faizal Husien ngan FIzzo muncul..ee...nape la ku g tgk cter ni time cuti ari tu..hampeh..tp ade  juga pengajaran dari citer ni..cuma cara penyampaian je kureng..saya x tawu nak bagi brape bintang..(^_^)

klu aku tau..aku tgk citer senario beach boy..! best cket kot... sokong industri filem tempatan!


yg best plak..


2. AVATAR


--> citer avatar..sape tak g tengok..mmg rugi besar..best sgt9...
memang berbaloi la bayar RM11 untuk tgk citer ni...dari starting sampai ending,mmg MANTOP!
lpas kuar panggung pun rse puas hati,happy n rase nak g tgk lagi skali...
citer yg penuh imaginasi...walaupun bkan btol..tp mmg rase macam btol...hehe

syabas! syabas! tak rugi duit aku..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, December 18, 2009

0 ketika cinta bertasbih...



Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu


Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit


Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta


 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
assalamualaikum..!
hye dude,,hehe...
SALAM MAAL HIJRAH!!


sudah lama nmpknya aku x menjenguk blog ni...
apetah lg menulis ape2 kat sini..ngee....
sekarang ni aku dah kembali ke UTM...
kembali untuk complete my last semsester! yuuhuuu...!!
tak ku sangka ni dah last sem..sem 6.. rse macam baru je masuk UTM..(ayat poyos)...
hmmm...masa mula2 mak ayah hantar kat UTM,masa tu umo 19..hehe...
skrg dh 21..tp abes tahun 2010..umo 22..muda lg!! ngee...


soalan2 yang org dh tanye:


1.Ade terfikir nk wat MASTER tak?
--> soalan yg org slalu tanya...eee....
malas la nk jawab..pintu hati tak terbuka lg..hehe...

2.Dah survey nak keje kat ne pas grad nnt?
--> gler nak jawab...haha...


3.Best tak dah nak abes blaja?
--> mesti la best oii!!


4.Pas abes blaja nak kawen ke?
--> eee..malu nak jawab.. (^_^) ngee..



5. Cos FIZIK BAHAN nnt nk keje kat ne? apekah keje yg sesuai..?
--> ni yg hangin nk jawab ni....aku pandai2 la cari keje nnt...knp korg tny????
korg nk bg aku keje ke???!!!!!! fuuhhh....










Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...