our baby

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, February 28, 2010

0 TAHUN GENAP 2010

hari ni 28 FEBUARY 2010..sok dah masuk MARCH.
maknanya..tahun ni tahun gelap la sayang oii...

sebenarnye..masa aku tengah duduk-duduk tengok kalendar (buang masa)..
aku teringat la pulak kat kawan aku masa darjah 5 dulu..
kenapa ek..?

sebab

kawan aku tu akan menyabut ulang tahun kelahirannya 4 tahun sekali!!!
kasihan...

tapi 4 tahun sekali mesti bole dapat hadiah besar2!!!!!
wahh...aku pulak teruja! ngok ngek betul..

acctually aku dah lost contact dengan dia sejak selepas UPSR tahun 2000.
by the way, nama kawan aku tu MUSYIRA BT MUSTAZA (spelling may be not correct)
aku tak boleh lupa kat dia sebab..dia slalu hantar surat kat aku masa darjah 5!!
aku pun tak faham kenapa dia hantar-hantar surat,padahal kitorang satu kelas!!
~agaknya dia nak menunjukkan skill merangka karangan~

tapi sebabkan kepelikkan itu lah yang membuatkan aku ingat lagi kat dia!!
siapa-siapa yang kenal sama dia,tolong bagi tawu aku.. =)

aku dah try search kat facebook,but tak jumpa..


nak wish la juga walaupun dia tak baca blog ni..



HAPPY BIRTHDAY MY OLD FREN...29 FEBUARY
(hanya bole di -celebrate antara pukul 12.00am until 12.01am 28 FEB sahaja kowt)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, February 27, 2010

0 KALAU.....

haish.

tak baik mengeluh.

perkataan 'KALAU' tu tak baik digunakan untuk mengingati benda yang dah lepas..

but...

slalu tersasul...'KALAU aku tak buat macam ni,kan bla bla bla..'
'KALAU la aku fikir dulu kan bla bla bla.....'
WHY NEED KALAU??

aku leh jadi supertension la macam ni...
rase nak g duk sorang-sorang kat tepi pantai or atas gunung n start tenangkan hati...
sambil tu fikir-fikir dan merenung kembali...


Orang kata hidup kat dunia ni senang,tapi kita sendiri yang selalu menyusahkan hidup tu..
is that true???
haish.....

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, February 26, 2010

1 Ho ho holiday!

cuti Chinese New Year!!
.
.
.
aku
.
.
IQTIQAMAh a.k.a IKA
.
.
HUDA
.
.
my sis (syahirah n hazira) n also Huda's sweetheart
.
.
pegi menghabiskan duit di LOST WORLD OF TAMBUN
.
.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, February 07, 2010

0 tak di hargai...

siapa punya ibu? setiap orang punya ibu..jika tidak,bagaimana mereka lahir ke dunia....
siapa kita untuk mengingkari perintah ibu..??
sayang..ada yang tidak menghargai kehadiran ibu didalam hidup mereka.....
ibu dianggap sebagai penyemak, penyibuk dan mengjengkelkan..
sikap yang datang kerana keegoan yang tumbuh dalam hati..
pernahkah mereka terfikir..siapa yang mengandungkan mereka?
kita mungkin boleh mempunyai ramai ibu...tapi hakikatnya kita hanya pernah wujud dalam satu rahim...
rahim itulah rahim ibu kita yang tiada duanya....
sakit hati ini bila melihat ibu disakiti...
seperti mereka menyakiti hati ini...
mereka bahagia menyakiti hati ibu...
mereka gembira apabila ibu terdiam tanpa bicara....
manakah rasa kasih, sayang dan cinta mereka terhadap ibu...?
mungkin mereka tidak merasa perlukan ibu.....
bila ibu sudah tiada..tiada penyesalan yang berguna lagi...
maaf adalah sekadar sampah yang menjijikan...



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, February 06, 2010

0 Quotes ---> ALBERT EINSTEIN

jom kita bace selected QUOTES from ALBERT EINSTEIN....


p/s: aku selected yang aku suka sahaje..ok!?

  • "Do not worry about your difficulties in Mathematics. I can assure you mine are still greater." 
  • "Education is what remains after one has forgotten everything he learned in school." 
  • "The secret to creativity is knowing how to hide your sources." 
  • "Sometimes one pays most for the things one gets for nothing."
  • "I never think of the future. It comes soon enough."
  • "Everything should be made as simple as possible, but not simpler." 
  • "Science is a wonderful thing if one does not have to earn one's living at it." 
  • "The only real valuable thing is intuition." 
  • "The hardest thing in the world to understand is the income tax." 
  • "Gravitation is not responsible for people falling in love."
  • "Imagination is more important than knowledge." 
  • "Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding."
  • "Technological progress is like an axe in the hands of a pathological criminal."



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 mase lapang....

ouuchh...
boring nye hari ni....
kenapa begini..??????????
hari ni nak tengok movie je....

senarai movie :

1~ pisau cukur

 
komen : yea...!! cerita ni besh!! 
             *mula berangan-angan nak jadi pisau cukur..hehehe..


2~  Lembing awang pulang ke dayang

komen : tak tengok lagi...hehe :p


3 ~ mutant
komen : hampeh..!!! tak besh lansung....
             tak mau tengok dah!


mari menonton ye rakan-rakan....

movie lain dlm proses meng'download'..... (#_*)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, February 04, 2010

0 Tips Hidup Bahagia

:: Solat ::
:: berfikir dan besyukur ::
:: yang lalu biarlah berlalu ::
:: biarkan masa depan, hingga ianya datang ::
:: jangan difikirkan kritikan yang menyakitkan hati ::
:: berbuat baik kepada orang lain ::
:: tanamkan keimanan kepada Qada' dan Qadar ::
:: Yakinlah..setiap kesulitan ada penyelesaian ::
:: Menjadikan Allah sebagai pendorong dan pelindung terbaik ::
:: mengingati Allah ::
:: bersabar dengan baik ::
:: menerima rezeki dengan redha ::
:: menghiburkan orang yang ditimpa musibah ::
:: berdoa ::
:: menghindari dengki ::
:: jangan tunggu ucapan terima kasih dari seseorang ::

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: Semoga hari-hari mendatang lebih indah dengan iman dan taqwa ::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, February 03, 2010

2 kejengkelan yang melampau

assalamualaikum w.b.t...

sepatutnye aku tidak menulis dikala ini...kerana esok dan lusa aku ade test..
tp..disebabkan teringat kepada pekara semalam,maka aku pun berasa ingin meniggalkan sedikit catatan di ruangan ini...
aku tak faham la dengan sesetengah manusia...
kenapa ada yang suka mencari fasal??
sakit jiwa ke mereka itu???
tak faham aku!!!
kalau nak bergurau atau mengusik pun agak-agak la saudara-saudari sekalian...
jangan la sampai annoying....
bak kata orang perak..."getik la teman nengoknyee!!!"

contohnye, seperti seorang hamba Allah ni....
mula-mula kenal ok je...
aku pun selalu juga tolong dia bila dia perlu bantuan..(bukan mengunkit,tp ingin menyatakan disini bahawa kami baik dan tiada masalah sebelum ini)
tapi sejak kebelakangan ni dia PELIK...
suka sangat menjeling,buat mimik muka yang menjenngkel kan...
mula-mula aku senyum je la...
dalam hati cakap : "mamat ni budget comel ke hape..?"
" kenapa ngan mamat ni..?"
tapi lama kelamaan aku cakap : "aku sepak kang mamat ni..!!"
"wtf...ingat bagus ke buat muka cam tu..?"
lagi satu....
perangainya yang tidak disenangi..dia suka kacau kawan aku..
aku tak nak masuk campur,tp aku rasa panas hati jugak la bila tengok tahap gangguan tu.....

harap-harap aku dah tak payah tengok muka dia lagi,
tp nampaknya tu hanya dalam mimpi je kowt...sebab dalam reality still slalu nampak dia jugak!
doa je la semoga dia kembali NORMAL...



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...