our baby

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, July 31, 2010

0 IMAM MUDA BEST!!

Terlalu banyak rancangan hiburan kat Malaysia sekarang ni kn...??
macam-macam akademi ade..
semuanye nak cari artis...
tapi industri hiburan Malaysia ni masih jgk lapuk..
artis berlambak...lepas abes pertandingan..satu lagu je pon yang orang tahu..
lepas tu..hampeehhh...
syukur la di saat Malaysia sedang rancak dengan kornsert hiburan..
ada manusia yang berjaya mengeluarkan idea yang diredhai Allah..
rancang berbentuk dakwah..
IMAM MUDA...YOUNG IMAM...
last episod IMAM MUDA dah selesai pon semalam.
korang tengok tak??
yang jelas IMAM MUDA memang best!!!!
peserta IMAM MUDA














juara pon kita sume dah sedia maklum...
IMAM MUDA ASYRAF..
orang Penang tu...TAHNIAH....
cool je kn IM Asyraf...senyum sokmo gi tu...
muka ala2 Mawi..knn???? (aku cakap cam ni bukan sebab aku minat kat mawi taw,tapi sebab diorang punye muka tu macam sama)
my dad pon kata cam tu...
kalau korang tak nak kata cam tu..tak pelah...*merajuk =(*
Asyraf

















HIZBUR pon ape kurangnye....
walaupun muka ade garang sikitt...
tapi hebat...isterinye..wawawa...shomell..meletup!
orang utara hebat! 
Hizbur



















tahniah la untuk semua Imam Muda...
aku suka Imam Muda Nuri..sempoi gila...
tp tetap mantap dengan ilmunya...
wahhh..ayat....hahaha
Imam Muda Aran pon I like!
hehe...semua Imam Muda la best!
harap musim akan datang lagi mantap..
tak sabar nak tengok!
bangga sangat tengok masih ada lagi pemuda yang boleh berdakwah dibumi Allah ini...
Alhamdullilah....
semoga Allah merahmati kita semua..Aminn...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, July 27, 2010

0 ini SEDAP!

hai blogger sekalian..bosan ngak..?? hehe . =)
kali ni nak share sikit resipi...hehehe...
tak la special sangat kot tapiiiii...sedap.
actually dah banyak kali le aku buat...
jadi jek...hehe
tu dia....foto kek yang tak berapa lawa...
sebab bukan expert..hehe

resipinye.....

250gm butter
1 1/2 tepung gandum
1 cawan gula halus
2 biji telur dipukul
2 camca teh tepung jagung
2 cam teh soda bikarbonat
1 cawan serbuk koko
1 tin susu cair (tambah sikit air)

cara nak buatnye...
tepung,gula,sebuk koko,tepung jagung & soda diayak bersame...( byk kali ayah lagi bagusss)
masukkan butter yang telah dicairkan dan gaul sampai sebati
masukkan telur...gaul2 lagi...
last sekali masukkan susu cair..kacau lagi..
*kacau gune senduk je...x payah gune mesin*
BAKAR le adunan tadi sampai molek.

untuk buat topping coklat plak...
amik setengah cawan serbuk coklat..campur sdengan suku tin susu pekat..kacau sikit..kalau pekat sangat tambah air...susu tu boleh letak ikot suka hati sebenarnyee... 
masak atas api....

lepas dah siap topping..
tuang je atas kek tadi...
hias le ikot suke!


cuba la try..
kalau tak jadi sorry...mungkin kerana dah takdir..
redha je dan cuba lg!
chaiyok!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 sanggul ARAB?

sekarang ni dah jadi trend manusia perempuan suka memakai sanggul tinggi a.k.a sanggul arab...
sejak bermulanya era shawl..entah bila la kan....
tapi rasa-rasanya pertangahan tahun lepas...KOT?? *tak sure *..
memang la nmpka lawa gi tu....
meletup nyah!
tapikan...beberapa bulan lepas dah timbul isu HARAM plak pakai sanggul tinggi....

sebelum ni tak pon fikir haram ke hape kan...
tengok je la...
lepas tu, dengan rajinnya..I pon google la kat internet pasal ini...
*yang ni I jumpa..kat bahagian tanya la ustaz*
makanya...I pon jadi la konpius.....
pas tu keluar plak dalam paper...Metro kot...


so..apa pendapat korang??
I tak tahu la....
kalau kita dah musykil kan...so rasanya tak perlu la kita buat....lagi pon bersanggul tinggi tu bukan wajib pon....



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...