our baby

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 27, 2010

0 ini SEDAP!

hai blogger sekalian..bosan ngak..?? hehe . =)
kali ni nak share sikit resipi...hehehe...
tak la special sangat kot tapiiiii...sedap.
actually dah banyak kali le aku buat...
jadi jek...hehe
tu dia....foto kek yang tak berapa lawa...
sebab bukan expert..hehe

resipinye.....

250gm butter
1 1/2 tepung gandum
1 cawan gula halus
2 biji telur dipukul
2 camca teh tepung jagung
2 cam teh soda bikarbonat
1 cawan serbuk koko
1 tin susu cair (tambah sikit air)

cara nak buatnye...
tepung,gula,sebuk koko,tepung jagung & soda diayak bersame...( byk kali ayah lagi bagusss)
masukkan butter yang telah dicairkan dan gaul sampai sebati
masukkan telur...gaul2 lagi...
last sekali masukkan susu cair..kacau lagi..
*kacau gune senduk je...x payah gune mesin*
BAKAR le adunan tadi sampai molek.

untuk buat topping coklat plak...
amik setengah cawan serbuk coklat..campur sdengan suku tin susu pekat..kacau sikit..kalau pekat sangat tambah air...susu tu boleh letak ikot suka hati sebenarnyee... 
masak atas api....

lepas dah siap topping..
tuang je atas kek tadi...
hias le ikot suke!


cuba la try..
kalau tak jadi sorry...mungkin kerana dah takdir..
redha je dan cuba lg!
chaiyok!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...