our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, August 19, 2010

4 mana taik hantu??

mana taik hantu??
..
..
soalan tu ayah aku selalu tanya kalau kami adik beradik cakap takut hantu..ngeh3x...
nak jawab pun susah, aku pun tak pernah tengok taik hantu nih...
wangi ke idok...hehe
..
..
ni ada satu cerita hantu nak story mory kan di entri ini..
sapa tahu TANJUNG BELANJA?
sapa-sapa yang nak menuju ke Bota, Perak dari Manong boleh la gunakan jalan ni..
al kisahnya...jalan di kawasan ini sangat la lurus...lepas tu naik turun bukit (35 degree) hehe..
sapa penah lalu dia tau la...
jalan ni masa siang-siang memang tak banyak kereta yang lalu..shayer tak tahu kenapa...
tapi siang best la..bole bawa laju-laju...jalan pon seterettt je...
..
kisahnya bermula begini, satu hari tu..ayah dan mak aku nak pulang ke rumah pada pukul 10 malam..
diorang dari Bota, dan nak menuju ke Kuala Kangsar..maka, mereka menggunakan jalan raya yang seterett itu..
memang tak de sibijik pon kereta..kat belakang tak de,depan tak de mahupon yang berselisih....
masa tu ayah dan mak aku memang la perasan kereta tak ada..tapi buat selamba sudah la kan...
diorg dengan romantiknya layan lagu dan sembang-sembang...
..
sampai di tengah jalan...dari jauh nampak macam ada benda bertenggek atas cable electric...
macam kelawar gi tu...tapi kaler putih...tettt.. apa tu..
tapi mereka masih terus besembang dan buat-buat tak peduli...
sampai je kat tempat benda tu bertenggek...zuupppp...
benda tu terus terbang lintas depan kereta..
besar jugak...macam kelawar..terbang sambil memandang ke dalam kereta...
nak cirita pasal muka dia tak leh plak..sebab tak jelas dan dia terbang laju jugak.
..
tadaa....takot tak??
mak still tak perasan lagi benda tu...(haiii mak..rancak sembang nampak..)
ayah yang dah mula perasan dengan kehadiran makhluk tu pon dengan slow-slow mengintai la ke cermin pandang belakang...kot-kot dia tumpang dalam kereta kan...
Alhamdullilah tak de...berdesupp la ayah pecut....
bila dah lepas keluar simpang dari jalan tu..baru la ayah berani tanya mak..nampak tak benda tadi..
dengan selamba mak cakap "nampak la burung terbang..."
hahaha...sempoi sungguh jawapan itu.
bila ayah cakap hantu baru la mak diam tak keluar suara!
..
masa nak keluar simpang tu...ada sebijik kereta pula masuk nak lalu jalan tu..
agaknya hantu tu tengah tunggu nak melintas balik kot...
..
sebenarnya banyak dah orang yang nampak hantu dikawasan tu..
ada jugak cerita yang hantu tu tumpang kereta..
halamakkk...tak berani la nak lalu situ malam-malam!
..
cuba bayangkan kalau hantu tu terbang dan saje-saje2 menutup cermin hadapan kereta..
komfem hilang kawalan...silap-silap nanti bertambah plak hantu kat kawasan tu.
haha..
..
bulan puasa tak de hantu kan..?

*picture=google*
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 comments:

ayin~weeweet said...

ni cerita betul ke rekaan semata2.wah.seram.mark awal2 xboleh lalu jalan tu hahaha

cikShomel said...

@ayin~weeweetcrita btol..nk merasa seram,try lalu kat situ.

the bert said...

aku still mencari2 lagi kat mane taik antu...hehe

cikShomel said...

@the berthahaha...klu anda jumpe sila bagi taw sye! ngeh3..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...