our baby

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, November 28, 2010

5 Cari Header Baru Sejak Dua Hari Lepas...

Sejak dua hari lepas aku asyik buat HEADER baru je...
.
 ...........bosan..........
.
sebab tu asyik buat header baru je..
.
cube korang tengok kat bawah
.
.
.
.
.
.
bawah lagi
.
.
.
.
.
.
.
tulisan Pink!
.
tulisan warna-warni
.
err...En TemanLelaki pun nk gambar dia dalam Header...
sebab kami share Blog..
pfftt
.
.
so...apa macam?

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 Padah Nescafe 3 in 1 dan seumpamanya...

Kawan saya (dah arwah)...... .
dari usia muda.....
pagi nescafe..... 2 X..
petang nescafe....2X. ..
malam nescafe....? X...

depan mata saya........ .
bengun dari kerusi ........
kaki dia terus patah....
ulang dia reput.....

Nescafe 3 in 1 merosakkan jantung & buah pinggang
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, November 26, 2010

4 Hati Ku jadi RAPUH dengar lagu RAPUH!


detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
ku persembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu
.
.
JOM LAYAN LAGU KAT BAWAH
.
.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

15 aku tak chantekk sebab tu aku tak ramai follower! betol ke cam tu???

betol ke ayat untuk tajuk kat atas tu..
AKU TAK CHANTEKK SEBAB TU AKU TAK RAMAI FOLLOWER! 
boleh di guna pakai ke tajuk tu?

TAK BOLEH okeyh!!



ada plak cam tu...
orang tulis blog ko sibuk la nk show ko cantik ke tak..
haha....
tapi selalunya orang cantik memang menarik perhatian..
ahakss!
aku PUN sukeeeee tengok orang cantik.
aku bukan Les ye saudara saudari sekalian.
ehem3...ngokngek..

Belog orang cantik
blog roll ke bawah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
itu saja la...
korang cari sendiri la yang lain-lain..
hehe

aku jeles dengan nuff mereka saje..
mesti la masyukkk kan!!
errr jeles-jeles!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, November 25, 2010

0 berat badan naik 3 kilo!!

oohhh hoiiiii!!
hehe....sejak aku abis belajar bulan 5 ari tu, aku telah berjaya naikkan 3 kilo..
susah gila nak naikkan berat!


kalau orang lain ada masalah nak turunkan berat, aku pulak terbalik....
actually aku bukan la nak gemuk..cuma berisi cket...
tapi aku rasa aku bukan la kurus sangat...


cuma tension bila ada manusia bangang tak berhati perut yang suka menyibuk cakap aku tak cukup makan..
aku dah diciptakan kurus...kenapa korang tak faham...


sekarang ni aku dah duk je kat rumah siang malam kan...dapat la naik 3 kilo.
bayangkan dah 8 bulan aku baru naik 3 kilo...
makan cukup je pagi-tengah hari-petang-malam....


errr tapi tak nak la makan banyak-banyak sangat..nanti jadi obes tak pasal-pasal....
jenuh pulak nak diet..haha
apa-apa pun bersyukur sangat aku sihat...
kita sebagai manusia ni kena bersyukur..
ni semua nikmat Allah...
yang pasti aku bukan ANEROXIA!
hoho..ni bukan gambar aku okeyh!!
cari di google

entah hape-hape la entri aku ni...
layannn je la...
muahhhh!


xoxo!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, November 20, 2010

7 Bila Isteri dah Tak Cantik.....


Untuk renungan dan perhatian isteri2 dan bakal isteri... Buat Iktibar kita semua dan para suami / lelaki, renung2 kan lah.

Kisah benar yang terjadi kepada seorang isteri... dan ceritanya bermula begini..

"Saya ingin berkongsi pengalaman ini dengan semua kerana saya ingin puan2 tahu apa sebenarnya tersirat di dalam benak sesetengah suami dan bagaimana dia melihat kita dari pandangan mata mereka. Walaupun mereka tidak pernah komplen tentang perawakan kita tetapi di sudut hati mereka mereka menilai secara diam2 dan membanding kita dengan perempuan lain.

Barangkali suami puan2 tidak begitu, tapi ini boleh jadi panduan.. Saya seorang isteri baru berusia 29 tahun dan mempunyai 3 orang anak, Perawakan saya biasa sahaja, tidaklah hodoh, sedikit gempal setelah melahirkan 3 orang anak. Saya berkerja sebagai seorang eksekutif dan suami saya berkerja biasa saja..

Kebanyakan belanja rumah seperti ansuran rumah dan kereta, saya yang menbayarnya demi suami yang mempunyai gaji tidak seberapa.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, November 15, 2010

4 Cbox to ShoutMix!

hai hai hai..
tukar-tukar widget lagi!
sekarang Blog k.a.m.i  dah tukar pakai ShoutMix!
sebelum ni pakai widget Cbox.
Cbox tak best la...sebab ruang nak tulis email/link tu macam leceh je kan...
kalau blogwalking pon aku malas la nak tulis kalau tengok Cbox.
haha..lepas tu baru sedar diri nak tukar ke ShoutMix!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, November 14, 2010

4 fesyen HIJAB merebak sepantas Virus H1N1!

hahaha (gelak dulu). ok dah puas gelak.
hape kes tajuk entri aku camgitu....
aku tak peduli..suka hati aku la nak letak tajuk ape.. @_@
.
nak berkata-kata sikit pasal fesyen HIJAB ni..
wahhh makin menjadi-jadi..and of kos cantekkkk okeyh!
naik angin gila tengok....haha..
.
dulu kan orang pakai tudung ni macam BERKECIK HATI je pasal fesyen ni..(errr tak de gambar nak share..)
ye la....aku pon tak taw nak pakai lawa-lawa cam ne..! tudung Ikan Bawal tu..nak wat fesyen cam ne kan..
but now...wowww..tudung and shawl sangat lah Awesom!!
bukan je tudung..anak dia pon Awesom! Anak Tudung! 
aku suka okeyh!!!! nak beli semua tapi.....duit tak billion-billion!
.
korang bayangkan...tudung sekarang sangat stye!!
sopan jugak, ayu jugak!
.
saya!
dulu orang free hair je leh bergaya sakan kan....kejap rambut senget, tegak, lurus,bengkok..kaler macam-macam...but now tudung lagi cantekkkk hampa taw tak!!
pakai Hijab kalerful!! bole tukar-tukar kaler...siang kaler lain,malam kaler lain.
kalau free hair, nak kaler rambut...bukan bole tukar-tukar selalu...kalau korang nak botak,boleh la kot rosakkan rambut tu...
.
lagi satu..pakai Hijab ni bukan la panas pun....
kalau tak pakai pun panas jugak...cuaca kat Malaysia ni standard la kan....
tak de alasan la malas nak pakai Hijab. Ini bukan soal panas atau sejuk ok..ni soal wajib!
kalau nak cakap out-dated...errr lagi la tak boleh blah...
errr marah ni..marah! (tak pasal-pasal kan...)
..
ehh tapi bila pakai Hijab tu kan....nak fesyen pon agak-agak la kan..
ade yang aku tengok pelik sangat pulak!



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, November 10, 2010

10 kereta manual vs kereta auto

salam readers.
korang drive kereta tak?
korang drive kereta manual ke auto?
hehe..
aku sedang aktif berkereta manual...

tapi satu kebengongannye adalah aku sangat takut menghadapi bukit!!!
susah gila la...actually tak susah la sangat, sebab bukan aku tak leh lepas kan...
sebab masa amik lesen dulu pon mesti lepas bukit...
tapi sebab dalam mental aku ni dah set yang bukit mesti terundur,maka setiap kali jumpa bukit jadi gabra gila!
aku ni bila bawa kereta manual mula la agresif...haha..
macam nak langgar je segala yang ada...(konon-konon kereta aii kebal)
kalau motor buat hal makan angin tengah jalan memang kena HON je la...(maaf ye bikers) haha
kereta auto memang best gila..bukit curam pon maintain je dia melekat kat jalan tu!
tak payah risau nak mati enjin ke hape kann...?!
lagi satu keta auto ni relax..tak payah la nak tekan klac...jalan jem memang tak de hal..

sekarang ni aku drive kereta mak dengan ayah..
so diam-diam sudah.
komplen banyak kang tak pasal-pasal kena kayuh basikal je plak kann.
haishhh..

image by:: forums.forzamotorsport.net & hubpages.com
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, November 09, 2010

2 Dia Kacak!

dia kacak!
.
aii dating dengan dia hari isnin sampai khamis pukul 3 petang.
hehe..
.
.
DINGDONG DANTES
.
date depan TV je pon..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 kenapa kawan yang baik susah di cari....

assalamualaikum...
entri ni bernada sedih....
sebab tukang tulis ni sedang berasa sedih...
aku mencari kawan...
kawan yang boleh berkongsi rahsia...suka..duka...masalah...dan cerita.
tapi sampai sekarang belum jumpa..
yang ramai adalah kawan yang selalu cuba mengambil kesempatan...
selalu tak ada tolak ansur...
aku tak cari kawan yang kaya,cantik or gedik...cukup la yang sempoi dan sekepala dengan aku (bukan kembar siam).
mungkin aku patut lebih menilai diri supaya lebih senang mencari kawan nanti...


...............................SEKIAN.................................
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, November 06, 2010

0 Eeee..badan kau berBAU!!

hoiii
.
badan kau berbau la!! 
(sebenarnye tu cakap dalam hati..)
takkan la aku nak jerit kat telinga kau kan....aku tak la sengal macam tu okeyh.
blogs.mirror.co.uk
kenapa badan berbau?
sebab-sebabnya..

1. pemakanan yang tak seimbang...segala rempah ratus juga adalah penyubang masalah bau badan.
2. tak jaga kebersihan badan.
3. peluh yang memepunyai lemak berlebihan! 
4. peluh kat ketiak la paling teruk beb..sebab kat situ ade kelenjar peluh yang keluarkan peluh yang pekat melekat. lebih pekat dari biasa! sooo..pakai la deodorant!

~ kalau awaks-awaks tak nak pakai deodorant...amalkan tonyoh limau kasturi or limau purut.tonyoh (bahasa lainnye..gosok..) kat ketiak tu...lama-lama bau tu hilang..ketiak pun boleh putih!
~ silalah mandi...mandi banyak-banyak kali!
~ lepas mandi tukar la baju der...kalau pakai baju busuk tak de guna!
pollsb.com
p/s: kalau ketiak tu bulu lebat sangat..eee sila la rapikan...pfftt~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 belog k.a.m.i di TAG untuk join GA!

haha
.
pertama kali di TAG oleh rakan blogger untuk join Give Away!
.
dianjurkan (skema ayat!) oleh ckynwan
sebarang syarat n peraturan sila ke belog ckynwan okeyh!
.
thanks to Kisah SI Hitam Comel yang menge"Tag" aii okeyh!
.
aii rasa nak join 1st category la ek...
sebab belog aii ni tak banyak pelawat sangat kot...?
.
disini aii nak Tag...
.
sekian!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 belog saya baru pasang LINK Widget!

hahaha
.
poyo gila pasal ni pon nak tulis entri.
.
tak peduli!!
.
aku baru bubuh LINK WIDGET!

.
so..
tinggalkan lah alamat belog korang kat situ.
.
sila-sila lah ye..
.
oh ye saudara-saudari..
rajin-rajin la baca entri.
tak baik taw tinggal link tapi tak baca entri.ishk3...
JADIKAN MEMBACA BUDAYA KITA!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, November 05, 2010

5 Arwah Ibu Melawat Jenazah Anaknya

Kisah ini diceritakan oleh seorang ustaz yang bertugas memandikan mayat orang Islam di hospital.
Lebih kurang jam 3.30 pagi, saya menerima panggilan dari Hospital Tengku Ampuan Rahimah,
Klang, Selangor untuk menguruskan jenazah lelaki yang sudah seminggu tidak dituntut.
Di luar bilik mayat itu cukup dingin dan gelap serta sunyi dan hening.
by khaizarien.net


Hanya saya dan seorang penjaga bilik tersebut yang berada dalam bilik berkenaan.
Saya membuka dengan hati-hati penutup muka jenazah.
Kulitnya putih,badannya kecil dan berusia awal 20-an.
Allah Maha Berkuasa.

Tiba-tiba saya lihat muka jenazah itu sedikit demi sedikit bertukar menjadi hitam.
Mulanya saya tidak menganggap ia sebagai aneh,
namun apabila semakin lama semakin hitam, hati saya mula bertanya-tanya.
Saya terus menatap perubahan itu dengan teliti,
sambil di hati tidak berhenti-henti membaca ayat-ayat suci Al-Quran.
Detik demi detik berlalu,wajah jenazah semakin hitam.

Selepas lima minit berlalu,barulah ia berhenti bertukar warna.
Ketika itu wajah mayat berkenaan tidak lagi putih seperti warna asalnya,
tetapi hitam seperti terbakar.
Saya keluar dari bilik berkenaan dan duduk termenung memikirkan kejadian aneh yang berlaku itu.
Pelbagai pertanyaan timbul di kepala saya;
apakah yang sebenarnya telah terjadi?
Siapakah pemuda itu?
Mengapa wajahnya bertukar hitam?
Persoalan demi persoalan muncul di fikiran saya.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

9 Nostalgia Sekolah Rendah!-->zaman hingus meleleh, baju comot-comot!

hai!!
aii nak share nostalgia masa sekolah rendah dolu-dolu...hehe
lagu SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN SERI GOMBAK.(of kos dekat Seri Gombak)
I really miss this school damn much!!
gila banyak memori.ouchh....touching..
saja-saja je search kat You Tube...
memang niat nak cari lagu sekolah...
Alhamdullilah..pencarian suksess!
.Hoyeahh!!.
walaupun tak de suara, tapi versi piano ni telah meruntun kerinduan terhadap sekolah rendah ku!
thanks to Muhaimin Mahzan yang main piano nih yek!

lirik nya segar dalam ingatan (hebat kan ingatan aii..kan?)
Ilmu panduan hidup kita teras ke arah jaya...
menimba ilmu pengalaman moga hidup berjasa..
hidup berdisplin dan berharmoni pendidik dihormati...
SKTSG kami sanjung tinggi namamu tetap dihati..
Usaha sentiasa untuk bangsa dan negara (2x)..
hidup berdisplin dan berharmoni pendidik dihormati...
SKTSG kami sanjung tinggi namamu tetap dihati...

kenapa rindu sangat kat sekolah rendah?
sebabnya...since aii pindah ke Perak, aii ade rasa baru 2 kali je aii lihat skolah (tu pon dari luar)..
lalu depan sekolah...huaaa...
kawan lain maybe selambe je kot...sebab diorang masih tinggal kat Taman Seri Gombak!

ada tak readers disini yang satu sekolah dengan aii...?

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, November 03, 2010

10 :isteri bogel depan webcam?:: apa kes?!

FACEBOOK
.
TWITTER
.
FRIENDSTER
.
MYSPACE
.
ntah la macam-macam lagi...
tapi yang paling power sekali Facebook la..
.
orang zaman sekarang ni mudah sangat, dengan tekonologi yang macam-macam...
cepat kawin,cepat bercerai....
mana tak nye....senang sangat bersosial...
SMS satu lagi punya hal la...
dalam jamban pon boleh SMS...
isteri/suami ingat dia tengah melabur rupanya tengah SMS.
.
.
kalau orang zaman dulu...
mana la ade handphone ni kan....
internet segala mak nenek tu lagi la tak ade...
sebab tu la rumah tangga susah nak tergugat...
.
Ahad lepas aii baca paper...kisah rumahtangga orang..
kecian si suami...dapat tahu isterinya berbogel depan webcam layan lelaki lain!
wah memeng gila.
si suami terjumpa gamabr si isteri yang menyelak baju menunjukkan dada..
bila dah tanya, dia mengaku...konon-konon tak nak buat lagi.....
tapi sekali lagi si suami terjumpa gambar isterinya...
.
senang sangat kot nak hancurkan rumah tangga dengan teknologi.
nafsu pon join skali..mana tak rumah tangga tu tunggang terbalik...
..
cabaran rumah tangga di masa depan tak tahu la hebat macam mana...
takot pulak nak hadapi.
.
tapi kita tak boleh salahkan teknologi je...
kalau IMAN ada...insyaAllah terperlihara.



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...