our baby

Lilypie First Birthday tickers

Friday, December 31, 2010

2 2010 penuh suka duka...

gambar-gambar TERPILIH sepanjang 2010 [cewahhh!]

jalan-jalan ke Desaru masa Januari 2010!
last sem kat utm..sebelum busy dengan FYP, pegi jalan-jalan dulu!
my lovely classmate.
we have been together for 3 years!
n this pic was snap at our class BBQ party.
gambar masa SIMPOSIUM Projek Sarajana Muda.
with "kawan yang kadang baik,kadang gaduh"
honestly I miss her.
MY CONVOCATION
hari paling ditunggu-tunggu sepanjang tahun 2010.
and yes!! I'm officially graduated!
mandi sungai dengan besties!
go kart @ genting!
holiday sekeluarga ke Genting Highland.
28-29 dec 2010
me with my sibling (5 of us) naik roller coaster!
haaha
what a fun n precious memory

banyak lagi gambar sebenarnya.and aku pasti korang pun tahu.hehe
tapi tajuk "2010 PENUH SUKA DUKA" macam tak kena dengan gambar-gambar tu..
sebab semua macam SUKA saje kan?! haha
memang pon!
tak de plak gambar sedih.sebab masa sedih tak tangkap gambar.ngeh3...

Oh ye...nak ucapakan...
 SELAMAT TAHUN BARU 2011
SEMOGA IMAN KITA SELALU BERTAMBAH.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, December 27, 2010

9 Excited!! | Contest Aku dan Masa Silam |

yeazzza! excited gilos bila ada jumpa contest yang best!
hahaha...
kali ni aku berbesar hati nak join contest yang di anjurkan oleh Me Suya!
haaa tengok banner contest ni....apa macam...?
menarik kan..
err sebarang terma dan syarat sila pegi trus ke blog Me Suya okeyh!
.
.
.
.
.
haa ni gambar CikShomel iaitu aku selaku tuan punya BELOG ini.
kihkihkih..
(gambar masa umur 9 bulan dan 22 tahun!)

dulu kan..mak aku cakap, masa aku kecik-kecik aku kuat nanges...oppss seingat aku la kan...aktiviti menanges itu berterusan sampai darjah 4.kahkahkah..mengada gilos!  okeyh der nak citer lagi....masa kecik dulu aku suka main (of kos la!) memang ganas dan lasak sebab banyak masa di abeskan dengan abang.  paling selalu main atas pokok sebab kat tepi rumah ada 3 pokok pelam besau-besau! satu hari tu...aku terjun dari pokok ala-ala Zorro tanpa sedar paku elok je terpacak bawah pokok..  ape lagi....masuk dalam kaki la...tapi tak nanges..sebab aku kental.muahahaha (padahal nanges terguling-guling).

kalau tengok gambar tu........................................
dulu aku montok sikit la...sekarang cikeding je..muahhaha
dulu aku jalan pakai walker...sekarang pakai kaki sendiri!
dulu ada dua gelang kaki..sekarang dah bagi hilang.satu pun tak ade! grrr..
tapi..dari dulu sampai sekarang CUTE! (proses masuk bakul angkat sendiri)
.
.
aku Tag budak ini: Miss Cherry

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, December 26, 2010

3 Baru perasan...Lirik lagu Sheila On 7 guna perkataan CELAKA.

sengal..
actually lagu ni dah lama...
baru semalam perasan...haha..nampak sangat la aku hambik tahu pasal lagu kan...
ish ish ish...
ohh yup...semalam masa drive nak pergi pekan...radio era mainkan lagu Sheila On 7.
eeee lama dah kan tak dengar lagu group ni..
layannnn je la..tiba time korus tu..terdengar la perkataan CELAKANYA...
sebab korus tu ulang manyak-manyakkk kali, so aku dengar lagi je la...
pas tu tanya mak..."eh..mak..lirik ni ada sebut CELAKANYA kan..?"
haha...oittt aku lupa bagi tahu tajuk lagu..
tajuknya "SEBERAPA PANTAS"
pape pon korang layan je dulu kat bawah ni....




Lyrics | Sheila On 7 - Seberapa Pantas lyrics

aku je ke yang tak perasan dan baru perasan...?? oohhh ketinggalan zamannyeee! 
kalau di Malaysia ni..perkataan celaka macam kurang sopan je...
tapi kalau kat Indonesia aku nggak tahu sih maknanya.
maafin gue dong!

psstt~psstt~ header tu baru tukar..ok tak? ke burok? bg komen sikit..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, December 24, 2010

10 Cubaan Pertama | Carrot Cheese Cake

hai u ols..nak story sikit ni...
hari ni aku saja-saja rajin buat kek.
actually dah lama sangat memendam rasa nak buat kek..
masa dulu { sebelom abes belajar dan sibuk-sibuk nak balik U } sempat la lg buat-buat kek..ntah pape.poyoss jek.
.
.
aha..tadi aku buat Carrot Cheese Cake.
tu la 1st time try resipi tu..
before ni ade buat dah kek cheese..tapi bukan Carrot Cake.
Cheese Crumb Cake. of cos sedap!
hahaha.tapi sorry tak de gambar kek tu.
.
.
oh gambar kek carrot ade la..
aku semestinye tak memperincikan kemasan atas kek (cewahhh)..
sebab yang nak makan pon family aku je kan..
buat lawa-lawa pon macam....ahhh tak payah la...
so kalau u ols tengok kek tu macam hampeh je, korang ignore.
tapi rasanya sodapp! [perasan disitu]
..
ohh.lagi satu...kek yang aku suka dan mereka suka kek coklat! Klik SINI!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, December 23, 2010

3 Keyboard dan Mouse lebih kotor dari Mangkuk Jamban!

TANPA kita sedari, komputer yang sering kita gunakan di pejabat mempunyai 400 kali ganda bakteria daripada tempat duduk tandas.
Kajian dijalankan Pusat Penyelidikan Kebangsaan untuk Wanita dan Keluarga Amerika Syarikat itu juga mendapati telefon di pejabat juga mungkin menempatkan lebih daripada 25,000 kuman bagi setiap keluasan satu inci persegi.
Meja serta papan kekunci dan tetikus komputer juga tidak jauh beza. Hakikatnya, pejabat adalah antara tempat yang paling banyak mengumpul kuman di sekeliling kita.
Selain itu, mereka yang terlalu asyik menggunakan alatan membabitkan skrin sentuh seperti telefon bimbit juga harus berhati-hati. Pakar penyakit berjangkit di Australia mendapati alatan skrin sentuh terbukti sebagai satu cara mudah untuk menyebarkan kuman.

Pengarah Penyakit Berjangkit dan Mikrobiologi Universiti Nasional Australia, Prof Peter Collignon, mendapati dalam satu kajian, terdapat risiko yang tinggi penyebaran kuman dan virus daripada permukaan kaca seperti telefon pintar dan iPad kepada kulit manusia.

Penyelidik mendapati, kira-kira 30 peratus daripada kuman pada telefon skrin sentuh disebarkan ke tangan pengguna dan sebahagian kuman terbabit pula akhirnya memasuki tubuh.
Kuman yang dipindahkan menerusi tangan biasanya kuman yang boleh menjadi punca pelbagai penyakit, daripada selesema hingga kepada penyakit serius," katanya.

Selain itu, tempat lain yang sering menjadi tumpuan kuman termasuk kelab kesihatan, troli membeli-belah, butang dan sinki dapur.
Satu kajian mendapati secara purata butang ATM mengandungi 1,200 kuman, iaitu lebih banyak daripada kebanyakan tombol pintu tandas awam.

Mungkin ramai menyifatkan tandas atau bilik air tempat yang kotor tetapi lazimnya, bilik air sering dibersihkan malah dinyah kuman.

Haaa...pandai-pandai korang la nak hapuskan kuman tu cam ne kan...atau beli je sanitizer yang belambak kat kedai..Oppss..tapi beli yang boleh bunuh kuman 99.9%! 
Ehh satu lagi..bole jugak cuba pakaian ini...

ANDA TIDAK AKAN DIKENAKAN TINDAKAN SEKIRANYA ANDA MEMBUNUH KUMAN!

sumber petikan : Metro (22/12/2010)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, December 16, 2010

4 TQ Awak, Saya Bagi Awak Award Follower Ke-100!

aha...
Alhamdullilah, semakin hari semakin ramai follower..
setakat ni aku tak pernah lagi guna kaedah memaksa orang suruh follow-pollo.
"saya folo awak, folo saya balik!"
"i folo u, folo me back!"
sesungguhnya ayat tersebut menunjukkan makna yang sama tetapi menggunakan bahasa berbeza...cewahhh!
tak mo...tak mo..tak mo buat cam tu!!
x baik taw guna ayat memaksa kerabat blogger main follow-follow..
serba salah jadinyeee...pheww~
.
.
haah mukadimah panjang gilek..
sebenarnye nak bagi taw kat sini, aku nak bagi award free kat follower ke-100 blog aku ni..
terima kasih  dyayapunyecrite a.k.a. izyana sebab sudi jadi follower ke-100 ye!

*soooryyy kalau Award ni tak cantik :(
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, December 14, 2010

2 Yea!! Dah ada Banner!

hai!
haha
suka! suka! suka! suka!
.
suka sebab baru siap buat Banner untuk Blog sendiri.
haha
.
.
Banner ni aii letak kat sidebar sebelah ye
.
sudi-sudi la amik..
muahahahha

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, December 11, 2010

2 Join BlogLarian, cara mudah berBlogWalking!

http://bloglarian.blogspot.com/ 
korang nampak tak gambar yang aku tempek kat atas tu...?
tu la BLOGLARIAN yang aku baru je join..kih kih kih..
nak kenal dengan BLOGLARIAN? Klik Klik Klik SINI!
BlogLarian ni adalah cara mudah nak blogwalking...

Dengan ini aku nak menulis bahawa:
Saya suka berblogwalking kerana saya selalu jumpa entri best, gempak, siod dan kelakar gilos kat belog orang lain! Sambil tu korek-korek idea kat celah-celah Blog orang!

Oh my dear...aku nak TAG 3 orang la...
-------------------------------buh- bye!-------------------------
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 [ Edisi WANITA ] Jom Ukur Saiz Bra Anda!

Ini pasal perempuan sahaja..kalau lelaki nak baca suka hati korang la..(rajin la plak korang nak baca..haha..)
Sebelum ni mesti ada yang blur-blur masa nak beli bra kan...jenuh pikir nak beli cup A ke..B,C ke...cupcakes ke kan...haishh..dah la bra tak boleh try...hehe..
so meh la baca kisah dibawah....

Perkara yang perlu dibuat sebelum mengukur saiz bra korang adalah..

  • luruskan badan dan letak tangan disisi (suruh kawan tolong ukur!)
  • Guna pita pengukur yang lembut dan leper
  • Masa ukur, guna bra yang sesuai tanpa span atau besi. (jangan lak tak pakai bra, karang kawan korang malu-malu plak! wakaka)

gambar ni bukan gambar lucah
Langkah 1: Ukur Saiz Jalur

  • ukur ketat-ketat
  • Tambah 5 inci pada ukuran terakhir
  • Bundarkan jumlahnya pada nombor genap berikutnya
Langkah 2: Ukur Saiz Mangkuk

  • Ukur dengan longgar sekitar dada melalui puting
  • Bundarkan jumlahnya pada nombor penuh berikutnya
Langkah 3: Kira Saiz Mangkuk

  • Ia merujuk pada perbezaan antara saiz jalur dan saiz mangkuk


Contohnye disini ye saudari sekalian:
Saiz jalur korang 30 inci.
Saiz mangkuk korang pulak 33 1/2 inci.
Jadi....Ikot langkah 1..
Tambah 5 inci pada saiz jalur..30+5=35, lepas tu bundarkan pada nombor genap seterusnya, jadi 35-->36
Bundarkan saiz mangkuk pada nombor berikutnya, 33 1/2 inci --> 34inci

Jadi hasil yang korang kira ialah :
Saiz jalur - Saiz mangkuk
36 inci - 34 inci = 2 inci

Jadi mana satu mangkuk korang?

  • 1 inci = mangkuk korang saiz A
  • 2 inci = mangkuk korang saiz B
  • 3 inci = mangkuk korang saiz C
  • 4 inci = magkuk korang saiz D
[info: buku Tentang Gadis from Kotex]
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 08, 2010

4 [GAMBAR & ...] Gitar Idaman!

Mana satu gitar yang paling sesuai untuk aku 
"Si Kidal"
keh keh keh (gelak versi gedixs!)

ouchh shantekk!

ni gitar ke hape? macam alat untuk belasah Teman Lelaki jek!


ok.comel!


LAGI comel
.
.
.
ni yang paling sesuwaiiiii dengan aku
bergaya!

*eentri bodo-bodo yang ditulis untuk suka-suka*

*tukang tulis entri ini sama sekali tidak pandai bermain gitar mahupun violin (err ada kena mengena ke..)*


mekaseh tu Mr.Google.I cilok gambar dari U!




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, December 07, 2010

4 3 Soalan Pendeta Yahudi kepada Rasullulah sebelum beliau bersumpah memeluk Islam

Seorang pendeta Yahudi yang paling alim dan berpengaruh bernama Abdullah Bin Salam telah bertemu Rasullulah di Madinah setelah baginda berhijrah dari Mekah.
Beliau telah bertanyakan 3 soalan kepada Rasullulah untuk membuktikan bahawa Rasullulah itu adalah Nabi..
kerana menurut beliau hanya Nabi sahaja yang mampu menjawab segala soalannya itu. Jika Rasullulah berjaya menjawab semua sialan itu, beliau akan memeluk Islam..
maka..3 soalan yang ditanya kepada Rasullulah itu adalah:


1. Apakah makanan pertama yang akan dijamah oleh penghuni syurga?
maka, jawapan Rasullulah adalah Lemak Hati Ikan Paus...


2. Kenapakah wajah bayi ada yang mengikut rupa bapa,ada yang mengikut rupa ibu dan ada yang bercampur..?
maka jawapan Rasullulah ialah kerana mengikut kekuatan benih semasa disenyawakan..jika benih bapa lebih kuat maka anak itu lebih menyerupai bapanya..


3. Apakah tanda akhir kiamat..?
maka Rasullulah berkata berlaku perperangan antara Islam dan Yahudi..


Beliau yang mendengarkan jawapan itu terus mengucapkan "Aku bersaksi tiada tuhan yang disembah melainkan ALLAH, dan aku naik saksi bahawa Rasullulah itu persuruh ALLAH"




SALAM MAAL HIJRAH 
share: ilmu lepas dengar ceramah Maal Hijrah kat Masjid Ridzuaniah,Kuala Kangsar.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 01, 2010

0 baru selesai Interview..pfft~

selasa -30 Nov 2010-
interview kat TNB Penang...
tak nak pergi...tapi pergi jugak sebab KONON-KONON nak gain experience INTERVIEW.
orang pergi interview sebab nak kerja...pfft...

image:google
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...