our baby

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, December 25, 2011

1 Pangkor Trip!

Date: 22-Dec-2011
Venue: Pulau Pangkor
Attendee: Ekin, Effa, Bai, Ida, Ida the 2nd, Syamil
sesampai nye di Resort...tak boleh Check In lagi...

get ready to Pulau Giam!
Nak snorkeling :)
Here we goooo! Yea!!!
Gambar terjun untuk snorkeling not available right now...hehe..


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, December 20, 2011

1 Makanan Ringan Merosakkan Ovari?

Hai my dearest readers!
Just wanna share my curious on below screenshot picture grab from facebook..
Actually rasa macam ramai je yang share benda ni kat facebook...
Takpe, aku share kat blog..ngeee~
Mula-mula baca, rasa takot gila..aku ni hantu makanan ringan..especially beger..hehe

Tapi bila fikir-fikir balik..emm betul ke boleh rosakkan ovari..
cam takot je...Serious takot okeyh!

Kalau sapa-sapa doktor yang baca atau tahu tentang ini, tlg share sikit pendapat dan ilmu anda..

Dan mulai hari ni aku nak kurangkan makan beger menjadi dua minggu sekali...
Agak-agak korang aku hentam beger sebulan berapa kali..hahaha
shhhh....rahsia!


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, December 18, 2011

2 Bukit Larut Trip!

Date: 15-December-2011
Vanue: Bukit Larut, Taiping
Peserta : Baizura :Ekin; Effa

1st aktiviti sesampainya kami di Taiping...
Naik kuda!
Nama kuda: Sin Chan.
Kuda jantan, tak tau teruna lagi ke tak.. (-__-)"

Lepas naik kuda, naik kereta plak..ktorg jalan-jalan habiskan masa..
tetiba rasa nak jadi model, so kitorang stop dan bergambar..kekekee


dan....setibanya masa nak naik Bukit Larut!!

kami di puncak!!
CooooLL!!
kat atas ni sangat boring...tak ada apa-apa pun...
kemungkinan yang sangat besar, aku tak akan naik lagi.
ok..muktamad!

p/s: kitorang ada siri jelajah lagi ni...banyak lagi tempat nak pergi memandangkan kitorang bercuti selama 2 minggu lebih. hehe..
nanti kita share lagi ye..
chiow!






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 14, 2011

0 Blog tak aktif..mana nak dapat side income!

Selamat malam bloggers and readers..
Lama gila tak update blog. Otak berkarat ke hape...
Dah la dah lama tak update blog, lepas tu boleh berangan nak check account Nuffnang ada berapa...
memang tak sedar diri a.k.a koma btol la aku ni..

tapi at least Nuff still ingat dekat aku, dan dia bagi Buffered Earnings lagi..
ingatkan dah lama tak update, maka takde BE...hehehe mekasehh :)







sesungguhnya ketahui la wahai Nuff dan semua...aku tak de idea nak tulih ape dalam blog sebab hari-hari terperap tengok kerja yang bertimbun. InsyaAllah, nanti ada rejeki dan idea yang mencurah-curah dari ladam gandum, aku aku terus capai laptop dan update. kekeke.. :)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, November 10, 2011

0 Harimau dengan Singa mana lagi kuat??

hahah
lu pikir la sendiri!
Harimau dengan Singa, sapa lagi kuat??
.
.
ape nak jadi dengan aku ni Senah oiiii
bosan gila babeng.
Jom selami hidup ku....
pagi pergi kerja, malam balik kerja pastu tidoq.
.
akibatnya aku tak ade idea. hidupku terkingkong terkongkong oleh Bos!
hahah..makanya terkeluarlah entri ntah ape-ape ni...
.
.
maaf, sapa suruh korang baca!
ngeh ngeh ngeh


dua-dua kena albino
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, October 19, 2011

1 Bulan 6 + Zulkaedah!

sejak kerja kat MEMC IPOH ni selalu je org tanya aku.."lahir bulan berapa?".."berapa haribulan?"..
hairan jugak...org kat MEMC ni tukang tilik ke hape....


nahhh aku bagi rahsia aku..hahaha!
JUN 
Berfikiran jauh dan berwawasan
Mudah ditawan kerana sikap baik
Perangai lemah lembut --------> muntah kot! statement tak bole blah! 
Mudah berubah sikap, sangat banyak idea
Bersikap sensitif
Otak sentiasa aktif berfikir ---> no wonder my boss suka saya! miahahaha
Sukar melakukan sesuatu dengan segera, suka menanguh-nangguh
Sikap pemilih kerana selalu inginkan yang terbaik dan cerewet
Cepat marah dan cepat sejuk ---> cepat sejuk tak pasti kesahihannye
Suka bercakap dan berdebat
Suka buat lawak dan bergurau
Otak cerdas dan berangan-rangan
Mudah dan pandai berkawan
Orangnya sangat tertib ----> apa ni...?
Pandai mempamerkan sikap
Mudah kecil hati
Mudah terkena selesema
Suka berkemas
Cepat rasa bosan
Kurang pamerkan perasaan ----> ohh yeah..that why they call me blur?
Lambat sembuh bila terluka hati ----> cinta mati okei! kekekeke :p
Suka barangan berjenama
Mudah jadi eksekutif
Kedegilan yang tidak terkawal
Siapa yang memuji saya adalah musuh saya, siapa yang menegur saya adalah kawan saya 



Zulkaedah
Perwatakannya pendiam. Banyak perkara baik pada
dirinya berubah menjadi buruk. Dia banyak berfikir,
kerana sifat ini, satu hari nanti dia akan mendapat
hasil yang baik dalam kehidupannya. Tetapi oleh kerana
banyak berfikir, perbuatannya kadang kala menjadi
keliru. Dia seharusnya bertindak tanpa terlalu banyak
berfikir untuk mendapat hasil yang yang memuaskan.



nak kabo ape mende yang tulis kat atas tu betul tak jugak..
nak kabo tipu pun tak jugak..
idok le teman tau kesahihannyeee..
tapi sejak sekolah dulu, benda yang sama je aku tengok orang hantar masuk kat majalah sekolah.
hehehe :p




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, October 03, 2011

3 Myvi Extreme 1.5 dah sampai depan rumah!

wahhh tengok muka aku cepat!
happy nih!!
tengok gambar kat bawah pulak.
.
.
.
.
kereta pertama aku dah ade depan rumah
ekceli dah beberapa hari..haha
.
.
.
.
lepas ni dapat gaji kene simpan la sikit..
sekarang ni dpaat gaji simpan sikit jugak!
hahaha.



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, August 28, 2011

8 Bantal Busuk dan saya!!

sapa ade bantal busuk??
yep yep!
angkat tangan!!

aku ade! aku ade!
hahaha

kaji selidik aku tentang punca aku ada bantal busuk biarpun umur dah mencecah 23 tahun adalah:
  1. Dulu kecik-kecik...arwah Tok buat bantal busuk...kalau tido mesti nak peluk bantal busuk
  2. Bila bantal busuk dah semakin busuk...mak pun tukarkan bantal baru...bantal baru pon lame-lame jadi busuk!
  3. Bantal busuk buatkan kita berasa tenang...oppss bukan kita..tapi AKU!
  4. Bantal busuk juga...buat aku berasa selamat. hahaha
Seingat aku..last skali mak paksa suruh tukar bantal busuk adalah bulan Febuari 2011.
Sedih woooo~

Nak tengok tak gambar bantal busuk?
Tak boleh okie!


Secret.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, August 24, 2011

1 Susahnya nak tutup mulut orang!

Mulut macam longkang!
.
.
haishh..
susah nak tutup mulut orang yang suka bawa cerita.
tak de hujung pangkal tiba-tiba cerita tersebar.
mengarut gila!
.
.
aku bengang gila la bila dengar benda-bendna yang tak betul tersebar.
tapi bila difikirkan mengikut ajaran akal yang waras ni, ahhh biarkan lah..
apa yang orang lain tahu pasal kita?
diri kita lebih mengetahui apa yang kita lalui dan hadapi.
.
and God always know everything.
Janganlah kamu berdukacita atas ujian yang Allah berikan
BeStrong
:)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, August 17, 2011

0 Banyaknya benda yang aku NAK!

17-August-2011

dengan ini diishtiharkan bahawa aku nak simpan duit..
hahaha.

tak tau apasal rasa nak beli benda ni.....

dan benda ni....
tapi benda ni memang nak beli....

Siapa-siapa yang berminat nak menyalurkan sedikit sumbangan, silalah SMS ke no. telipon bimbit saya.
Sumbangan anda amat dialu-alukan.
.SEKIAN.







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, August 07, 2011

0 Malaysia Vs. Chelsea

Date : 21 July 2011
Vanue : Stadium Putra Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Hari Khamis : Emergency leave.hahaha suka hati aku je.
Jalan-jalan pegi KL, balik pukul 3.30am sampai Ipoh.
Kul 7 bangun nak pergi kerja..
MABUK okei! serius mengantok gila. Tido kul 4-7.
I don't have enough rest.
Then till today sakit sini sana.
Demam + Batuk = Tak bole MC.

Layankan saje gambar kat bawah.
Picture tell story.
cewah ape aku merepek.
Baru sampai ni.
Wangi lagi!
Luar stadium. After shopping.
Tak tau apasal muka gedik cam tu.
They are playing.....
Chelsea ramai....
Special.
Malaysia...salah beli baju kot.??
:p

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, August 06, 2011

0 SENTAP



kot iye pon meluat sangat dengan saya, tak payah la nak cakap sekasar itu dengan saya.

masa dulu awak tak meluat dengan saya, awak bukan main Nice lagi...

ingat saya sampah ke sampai suka-suka je awak nak buat saya macam ni.

fobia la saya.

*entri sentap minggu ini*




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, July 09, 2011

7 Cameron Highland Trip!

2-Julai-2011 - 3-Julai-2011
Location: Cameron Highland
Ahli Rombongan : Awek-awek Engineer MEMC Ipoh

Gambar Poyo-poyo tersebut:



keseluruhan ahli rombongan:

kenderaan kami:
Gambar aku je terlebih dalam entri ni!
haha
blog aku..ikot suka aku la!
:p



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 Blackberry Bold 9700 itu saye punye!

Ni satu lagi entri tak tentu pasal yang aku nak tulis...
...

tengok tajuk! Blackberry Bold 9700!
What the fish!!?

ari tu aku cakap teingin nak Nokia E7!
Now dah tuka...

ok ok Cik Baizura memang suka tukar-tukar pikiran..
ekceli beli BB ni sebagai hadiah Hari Jadi untuk diri sendiri..
sambil beli BB tu..sambil nyanyi lagu Happy Birthday (nyanyi dalam hati suda...)
.
.
sape nak add BBM bole request ok!
hahahah
poyo gila.

emm..ni gadget pertama yang aku beli dengan gaji sendiri..
sebelum ni kerja gila Babas...duit gaji simpan beli baju ngn makan..
ni baru nak merasa beli HP..dulu beli Hp dengan duit PTPTN ayah tak marah pun...
kali ni beli HP dengan duit hasil titik keringat ketiak wangi pun ayah nak bebel.. :(

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 hoyeahhh!! Saya beli Myvi Elegance!

hoyeah!
hoyeah!!

hehehe

tengok! tajuk tu...tiba-tiba aku beli Myvi Elegance!
haha sengal!

kalau korang tengok posting before-before ni, aku asyik cakap pasal Neo...tup tup..Myvi..
what the fish!!!???
konon sebelum ni berkeras tak mo beli myvi sebab sekarang aku memang drive Myvi ayah aku (kasi kecik sikit tulisan ni..)..
so nak la kereta lain dari myvi...tibe-tibe myviiii jugak...
huh aku pun x paham ekceli...

haishh sebenarnye dalam hati ada taman masih NAK beli Neo...tapi bila pikir-pikir balik...
emm AYAH dan EMAK macam susah je nak naik kereta tu...
I tak nak la beli kereta yang tak boleh bawa diorg kan...

pas tu pikir punya pikir.tak tau pasai pa bangun tidoq pagi tadi..
pegi mandi trus pergi Produa booking Myvi..

Test drive tadi, B.E.S.T.!
Tapi tadi test drive kereta auto....agak kekok sikit la...
paling penting tak puas! Ahhh tangan cari gear, kaki car clucth!
Ohh my Prada..! (konon-konon nak cakap aku minah drift la..pakai manual)

Ok..ok..kereta tu tak dapat lagi...
jadi malas nak cakap banyak...tunggu la kereta tu sampaiiiii~

p/s: aku pergi booking kereta sorang-sorang...tak de orang teman.. :(
test drive pon ditemani sales girl.. :)
dia tanya..."kenapa datang sorang-sorang..?"
aku cakap kat dia.." ehhh apasal...tak boleh ke datang Produa sorang-sorang..? "
muahahahha


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, May 22, 2011

3 saya CEMBURU!

haa..aku CEMBURU!!
Kenapa yang aku nak cemburu pulak ni!!
bongok gila!
.
.
.
.
entri paling pendek dan tak de isi.
(-_-)
.
SEKIAN

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, May 15, 2011

1 Semakin hampir menggapai azam ke-2 Tahun 2011!

yes! yes! yes!
Target ke-2 untuk Tahun 2011 dah semakin hampir. :-)
.
.
ok ok...
nanti bila dah tercapai I share kat sini ek.
tapi yang pasti I excited ni.
kalau ada rezeki, cepat la sikit tercapainye....
doa-doa kan la weh......


*p/s : kalau u ols rajin, search la ape azam tahun baru i tu..
I penah post kat blog ni awal tahun dulu :p

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, April 25, 2011

0 Nokia E7!!

hai! assalamualaikum!
.
kan sejak kebelankangan ni bila view je Blog asyik keluar iklan nokia E7....ehh thanks Nuffnang bagi Buffered Earning untuk nokia E7!!

.
.
ok..ok..bukan nak cakap ape..cuma nak kasi tau..hati ku dah berkenan dengan handphone itu.
ermm kumpul duit dulu....kuikuikui....
nak beli handphone mahal-mahal ni rasa rugi plak....aku ni nak SMS orang pun malas...nak call kedek cket.keh3..
.
.
ce kita beli handphone touchlight je...kan senang.hehe


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, April 09, 2011

6 NEO ohhh NEO!

hey hey hey...
..
lamanyeeee tak update belog ni!
sure readers pon dah lari tak mau singgah sini.. T_T
.
sebenarnyeee...aku tertanya-tanya..apasal tiba-tiba aku rasa ramai je orang pakai kereta NEO...
ramai disini bermaksud...
kat tempat kerja aku...ramai plak pakai Neo. ape kessss!
ehhh aku nak beli Neo (berangan...) tiba-tiba jek ramai yang dah pakai Neo.
jadi apa aku patut buat nih..haha..

Adakah:
1. Beli jer le....bukan dia orang yang buat kereta tu.
2. Ngorat salah seorang pemilik kereta tersebut. (gila gediks!!)
3. Beli kereta lain la derrr! Produa terbaru yang tak keluar lagi tu ker.....

nak sangat! 






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, March 11, 2011

6 Bila Tsunami di permainkan..?

Petikan....ehh sesuai ke perkataan petikan...tak sesuai....
kita guna perkataan STATUS yang di"CROP" dari facebook..Okeyh sedap ayat tu!


apa motif status tersebut? Jenaka?
.
Maria Ozawa tu kan Pelakon Lucah..ehh apa ni...tak suka la status macam tu!
Ramai plak yang "Like".
apa ni....dunia akhir zaman, patut la Tsunami.

p/s: Ada benda yang tak sesuai dibuat "JOKE"
Mari berdoa semoga semua selamat.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, March 06, 2011

3 Blog yang semakin terabai...

Hai u ols...
jap..jap nak sapu sawang dulu...kesian blog ni..bersawang!
aku dah lama tak update blog..ermm seminggu lebih kot..?
SEBAB...semenjak kerja ni aku memang busy..
bayangkan kadang-kadang kerja lebih dari 12 jam sehari! WTH!
tangungjawab pada diri sendiri, terpaksa la pikul kan..
jadi kepada korang yang follow aku tu, harap maaf la...tak de cerita sensasi dan terkini nak diUpdate selalu.
(beza dan sangatttttt berbeza dengan zaman menganggur dulu..)
TAPI....aku akan cuba mencungkil idea..haha...nak jugak update blog kesayangan nih!


babai!
arigato gozaimas!



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, February 22, 2011

9 [ Edisi WANITA ] Sakitnya sengugut!!

Entri sebelum ni aku cerita pasal PMS,(kalau tak baca lagi klik PMS) so dalam entri kali ni nak cerita pasal Dismenorea atau bahasa asli melayu sengugut. Sengugut/Dismenorea ni adalah merujuk kepada rasa sakit yang korang alami semasa period. Mungkin sakit ni lebih teruk masa 2 hari pertama period atau kadang-kadang tak sakit langsung..(magic! tiba-tiba tak sakit pulak). Ada gadis yang mengalami sakit teruk guling-guling, tapi ada juga yang sakit ala kadar je. ( bestnye macam tu!).. INGAT!!! Beza tau antara PMS dengan Dismenorea ni...sebab PMS terjadi sebelum period.OK?

Punca:
~ Disebabkan oleh pengecutan atau pergerakan kuat otot uterus. Wanita yang dismenorea melampau mungkin menghasilkan lebih prostaglandin dalam uterus mereka. Prostaglandin tu = otot yang bergerak lebih kuat dan kerap, maka aliran darah dikawasan tersebut menjadi kurang lalu menyebabkan saraf lebih sensitif pada kesakitan! OMG!

Simptom-simptom:
~ Sakit yang dekat bahagian bawah perut. Rasa macam "Ya Allah sakit gila kenapa perut aku ni..."*berpeluh sikit kat dahi sebab tahan sakit*
~ Sakit kepala melampaui batas..hehe
~ Muntah, atau rasa macam nak muntah
~ Cirit-birit
~ Pengsan. (tahap kritikal dah ni..)

p/s: pada gadis kat luar sana, kalau dah sakit sangat tu makan panadol pas tu tido. kalau sapu minyak panas kat perut pon sodappp! Tapi kalau sampai tahap pengsan segala baik jumpa doktor, mintak ubat. okeis?
babai!

Sumber bacaan: kotex (tentang gadis)
image: google
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, February 18, 2011

1 [ Edisi WANITA] Tolong!! PMS!!!

Premenstrual Syndrome atau lebih dikenali ramai wanita sebagai PMS.
Hey, apa itu PMS? PMS merupakan masalah biasa yang melanda wanita sihat yang didatangi haid.
Jadi awek-awek diluar sana..macam mana nak tahu sama ada benda yang korang sakit-sakit tu PMS atau tidak? Jom check!!

Kira-kira 5 hari sebelum korang period :
~ Korang mungkin mudah naik angin berbanding biasa dan perkara kecik pun boleh buat korang menangis ( bukan saja  meng'gediks' okeyh)
~ Korang lebih suka menyendiri dan mungkin ponteng kerja atau tidak mahu lepak bersama kawan-kawan.
~ Korang rasa gemuk, hodoh dan buncit.. (emo tak tentu pasal la tu..)
~ Payudara korang rasa sakit dan bengkak.
~ Korang akan rasa kurang bertenaga
~ Corak tidur korang pun mukin berubah
~ Selera makan makin menjadi-jadi, suka makan benda manis (tak pasal-pasal berat bertambah..Ohh no!)
~ Korang agak clumsy dan resah gelisah.

Apa yang menyebabkan PMS?
~ Ketidakseimbangan hormon. Estrogen membuatkan tubuh korang menyerap lebih cecair, jadi korang rasa kembung dan lebih berat sebelum period.
~ Ketidakseimbangan bahan kimia dalam otak. Tahap rendah bahan kimia yang dipanggil serotonin boleh menyebabkan wanita PMS itu moody dan cepat naik angin!
~ Kekurangan vitamin. Vitamin A dan B yang terdapat dalam sayuran hijau, kuning, dan berdaun membantu mengekalkan keseimbangan bahan kimia dalam otak.
~ Stress. Tidak cukup tidur dan gangguan emosi boleh menjadi punca PMS.

Ok. Korang dah check ke semua tu? Ehhh korang jangan salah anggap PMS dengan Dismenorea!
Beza tau...nanti next entri aku cerita sikit pasal Dismenorea.
Hahaha aku dah macam doktor sakit puan plak! Ekceli aku membaca, dan nak share dengan korang lah pasal hal-hal kewanitaan ni.. Aku bukan doktor ok! Dan tak pandai nak jawab masalah sakit puan. 

Harap Maklum!

Dibaca/sumber: Tentang Gadis (kotex)
Picture: google
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, February 17, 2011

2 222

alhamdullilah..
bersempena dengan bulan 2 ni..
follower pun ada 222.
thanks cik mas jadi follower ke 222.
blog aku yang cikai-cikai ni pun ada yang sudi nak meng"follow"
ehhh thanks juge pada follower no 1-221.
muahhh sayang korang.

p/s: aku kecoh kot! Follower sejemput nak buat entri...Ahhh apa aku peduli. Aku tak ada idea nak tulis cerita lain..keh keh keh. Tapi apa yang penting, korang sudi komen kat entri-entri aku. Aku terharu korang tahu tak. wuuuwuuuu... Terharu eden!


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, February 16, 2011

8 bertuahnya student UTM Skudai!

hey hey hey!
disini aku ingin menyatakan betapa bertuahnya student UTM Skudai!
jom tengok berberapa gambar STADIUM UTM yang tak berapa nak siap lagi ni..
gambar ni diUpload sebulan yang lepas di FB UTM.

Wahhh besau gila swimming pool!
Aku terjun kompem timbul lepas kojol.

seat stadium bertulisan UTM!
and..the color is soooo beautiful!

Pemandangan dari kolam renang.

pintu masuk stadium! :)

ini kat dalam stadium.
apa macam? lawa tak? ada class tak?
OMG aku sangat jeles!!!
kenapa lepas aku Grad baru stadium ni nak siap..masa aku abes belajar bulan April tahun lepas, baru nak tolak tanah segala...now....cantik gila la. kalau tak mesti aku jadi atlet jerit-jerit kat stadium.
J.E.A.L.O.U.S!
rindu UTM
thanks to Facebook UTM sudi share gambar-gambar ini.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...