our baby

Lilypie First Birthday tickers

Friday, January 07, 2011

2 Nyam! Nyam! Kek lagi!!

kek pertama tahun 2011 [hahaha poyos]
ehhh tapi betul la...ini kek pertama yang aku buat pada tahun 2011.
semangat ni nak buat kek..bangun pagi. (tak la pagi sangat kan....dalam pukul...tuttt)
mula-mula timbang segala bahan.cewahhh guna alat digital.
ikot resipi sebijik-sebijik.dalam resipi kata pakai 170gm gula aku pon timbang tepat punya! haha 
nak buat kek ni amik masa agak-agak pukul 10 pagi sampai 2 petang....agak lama ye disitu...
ngeh ngeh ngeh...
.
mana taknya....masa sibuk timbang-timbang...stop kejap..pegi sidai kain..
lepas tu continue balik...tiba-tiba mak nak start enjin kereta plak tak boleh..
aku dengan gaya MAT GIVER pegi try start..dah try tak boleh jugak...aku pon bukak la tempat enjin depan tu..
cewahhh badget gilos...lepas bukak tengok semua macam ok je...aku tutup la balik..{err padahal aku tak tahu nak tengok apa!}
lepas jadi MAT GIVER..tengok-tengok dah pukul 11.30pagi..haishh time masak ni..
...THEN lepas tu baaru start buat kek secara serius.keh keh keh.
.
opss nak tunjuk gambar kek!


woih tak bagi tahu anda...ni kek nama dia Chocolate Cheese Cake.
korang tengok atas dia...wahh choc moist gituu...
yang putih belingkar kat tengah tu cream cheese..wahhh gituu..


nak resipi? =)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

me | is | aku said...

ouhhh..nmpk sedapppp :)

cikShomel said...

@me | is | aku ye...sedap!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...