our baby

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, December 30, 2012

0 The E-Day!! |Part 2|

Entry kali ni just nak share few pictures..







Pheww~ letih..Lega semuanya selesai seperti yang dirancang.
Now, can start prepare for the next BIG-DAY.
Insyaallah..Pray for us!



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 2012 Tahun penuh rahmat!

Salam akhir tahun 2012.
Alhamdullilah sedar tak sedar dah hampir lengkap setahun lagi perjalanan hidup..
...
Alhamdullilah..banyak jugak kenangan yang indah berlaku dalam 2012. Banyak yang indah dari yang sedih..I guess.. :)
Semua dah diatur dengan sempurna..Antaranya...

1) Feb 2012 - Majlis pertunangan Abang.

2) Aug 2012 - Majlis Perkahwinan Abang

3) Berita gembira - Yeahhh nanti dapat anak saudara!!

4) Aug 2012 - Adik aku dapat kerja kat KL. Alhamdullilah

5) Dec 2012 - Konvo Adik aku..

6) Dec 2012 - Result PMR adik bongsu aku..!

7) Dec 2012 - Majlis pertunangan aku.

Insyaallah..tahun depan lebih gemilang...Moga Allah merahmati keluarga kami.







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 D.I.Y Veil

Special untuk majlis pertunangan hari tu, I made my own veil! Hoyeahhh!!
Puas hati dapat buat pakai apa barang hasil titik peluh sendiri..peluh la sangatttt~ hehe

Barang yang diperlukan:
1 meter kain Shiffon
2 meter border lace
Manik

Kain Shiffon tu potong kan bentuk D. Bentuk Oval pun boleh :)


Lepas tu tempek je border lace macam kat bawah ni..Arghhh lace tak cukup pulak... haha.


Last skali tempek manik..Aku tak nak dia crowded sangat, so aku jahit sikit-sikit je kat hujung bunga macam kat bawah ni...

So..hasilnya..aku pose skali :)
Manik atas kepala tu bukan sekali dengan veil..tu aku jahit atas halfmoon kosong.



Chiaw!!





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, December 25, 2012

1 The E-Day!! |Part 1|

Alahamdullilah selesai sudah majlis..
Yess!!! Happy gila noks! hehe
Alhamdullilah ramai saudara mara dapat datang memeriahkan majlis..Sebelum majlis pertunangan berlansung, ada majlis doa selamat dan tahlil..My BFF pun datang..! Eksited!
Bayangkan dalam satu taman perumahan ni, ada 3 bijik rumah buat kenduri Tunang.
Pening orang masjid nak arrange nak pergi rumah mana dulu...huhu..Jenuh..
Semua dah ditetapkan..tarikh Nikah, Kenduri, Mas Kahwin dengan Hantaran sume dah confirm.
Now tunggu masa je..yeaa Nak Kahwin!!
Jom ushar gambar sekitar majlis berlangsung..gituu ayat..

Tetamu Majlis Doa Selamat
Tetamu menjamu selera
Ketibaan rombongan lelaki :)
Perbincangan
Hantaran
BFF!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 D.I.Y Pelamin Mini |E-Day!|

Hi salam Selasa. Cuti sempena perayaan Krismas..hee..cuti!! Sehari je pun..
By the way, hari tu dah bertungkus lumus buat pelamin yang ntah pape..
Ramai kot yang membantu. That is my family..sentiasa ramai je..
..
Pelamin bawah ni simple je..ntah rasa macam buruk sikit. Tapi hentam je lah..
Bekas bunga pun tu pun tak habis balut lg..Cuba korang tengok..hahaha..
Lagi satu aku rasa aku ni tak de tema..hentam je..
Pasai tu la jadi macam-macam kaler je kat pelamin tu. pheww~
..
Bunga rose besar yang aku buat sebelum ni patutnya nak gantung kat atas tu as a border, tapi cancel.
sebab kiri kanan macam kosong, so bunga tu letak kat kiri dan kanan je lah...
Tak de gmbar yg close up..
Dan tak de gambar semasa sesi nak "membina" pelaimin ni..sebab sume gambar dalam rumah dan tak menutup aurat, so, tak boleh upload. heee harap Maklum. Sekian Terima Kasih... :)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 19, 2012

0 Bilik utk disewa |Taman Bertuah, Ipoh|

|Iklan Serious|

Disini ada iklan bilik kosong untuk disewa. Bilik bersaiz 10x10ft di Taman Bertuah, Ipoh.
Taman Bertuah ni located dekat area Klebang. Just because nama Taman ni bukan Taman Klebang, so ramai orang ingat Taman Bertuah ni ntah kat mana-mana. hehe.
.
Bilik kosong sedia diduduki bulan Jamuari 2013. Siapa nak??? angkat tangan!!
Bilik hanya untuk wanita muslim yang berperangai baik dan tak suka menyepahkan barang.
Sewa bilik adalah Rm110/sebulan tak termasuk bil elektrik dan bil air. Bil Astro juga tak termasuk.
.
Sapa berminat boleh email saya: byezue@gmail.com.



Chill!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, December 09, 2012

4 DIY Bunga Rose Besar

Hi u ols..
Heehe gelak tiba-tiba..Sebenarnya nak bagi tahu, yang tak lama lagi majlis pertunangan aku nak berlangsung. Haha amik ko ayat! 
Ehh tapi special kot, announce dalam blog  je. Dalam FB tak terdapat announcement ini. Harap maklum.
Dalam masa yang sama aku mula la nak mereka dan nak menjimatkan wang sendiri. Bukan apa, banyak la nak pakai duit untuk benda lain.
Nak dijadikan cerita, berberapa minggu lepas,  aku mula meng"google" projek-projek B2B yang lain. Banyak kau idea B2B kat Malaysia ni..really impress la. Actually aku mencari DIY yang buat bunga besar. Bunga besar ni bukan macam bunga  yang buat untuk hand bouquet or untuk souvernir bunga telur, tapi untuk hiasan pelamin. And at last found one DIY Bunga yang memang aku cari-cari.
So aku pun apa lagi, cuba la buat sendiri. And the result is awesome! By the way thanks to Miss B2B MiSsJue for the tutorial. Really help me.

Haa tengok ayat kat atas, bunga besar untuk hiasan pelamin. Haha nampak sangat nanti pelamin pun aku nk buat sendiri. Tengok gila kedek aku..Penjimatan bersar-besar. 
Ok, nanti kita share pulak ape jadi dengan pelamin~
Jom tengok bunga dulu..



Semuanya aku buat 6 kuntum bunga ni..
Pakai 10 keping crepe paper kaler merah, beli kat kedai SKK dekat Jalan Kuala Kangsar..Rm4 sepeket. 
Selotape hentam adik aku punya, bape posen la sangat kan..lidi pakai lidi sate ayam :)

Sehari je boleh siap sume 6 kuntum. Bayangkan betapa senangnya nk buat! Bangga~

Ape macam??




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 Hi! I am B2B!

Hi!
Officially nak bagi tahu, I am B2B! 
haha poyos!
So...Aku nk letak badge kat tepi blog ni..B2B badge. :)
...
nanti kita share-share story ye~
Macam biasa la kan..blog ni memang tangkap muat.
Sharing is caring.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, November 29, 2012

0 Vitamin B Complex & Vitamin C

Ni kisah Vitamin-vitamin yang aku makan..hehe..

Okei..cerita pasal vitamin B complex with Vitamin C 500mg dulu ek..
Vitamin B complex tu aku beli sebagai supplement untuk menambah selera makan..
Al maklum la..selera tu ada, tapi kurang sikit..dah la kurang, sikit pulak tu..hehe
Lepas makan Vitamin B Complex ni memang berkesan la..selera makan memang UP!.
Makan breakfast pagi-pagi around pukul 8.30. Pukul 11 pagi perut memang berkeroncong tahap yang nak muntah. Hambek ko!
Vitamin B complex, nibau dia kuat sikit. Kalau makan vitamin ni, nanti air kencing akan jadi sangat kuning!
I tell U...jangan terkejut.

Gambar kat bawah ni gamabr Vitamin B COmplex with Vitamin C 500mg.


Okeih,  go to next Vitamin!
Vitamin C 1000mg with Vitamin D and Calcium.
Kajian mengatakan Vitamin C ni sama je keberkesanannya dengan amik suntikan.
Kalau nak amik suntikan macam mahal kan..lagi pun scary je nak suntik-suntik..
So, as an alternative, beli je lah Vitamin C..ape susah kan..
Sekarang ni aku minum vitamin C..Minum okeih..bukan makan!
Vitamin ni sedap. Amik sebijik, rendam dalam air..nanti bila semua dah larut, minum je.
Rasa dia sama dengan air Oren yang bergas! Menarik tak u ols?

Gambar kat bawah ni gamabr Vitamin C 1000mg with Vitamin D and Calcium. 


Ok, disamping fungsi vitamin C tu, vitamin ni jugak ade tambahan vitamin D dan Calsium.
So selain menjaga kesihatan kulit, boleh lah menjaga tulang dan gigi sebab ada calsium :)

Ohhh aku juga ade amik supplement EPO (Evening Primerose Oil). Tp aku just makan kalau period delay or period tak teratur..Makan sebijik dua, terus period jadi normal. Magic!

Hehe..

Please share your supplement with me! 




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, November 28, 2012

2 Cantikkan Ketiak!

Hari tu aku beli Epilator. So..aku sangat berpuas hati dengan benda tu! Hoyeahhh!
Ape benda la Epilator tu kan..? Okeih..actually, Epilator tu adalah alat untuk mencabut bulu roma.
Cabut okeih..bukan cukur!
Cuba tengok gambar kat bawah ni...
Ni la Epilator tu...beli kat groupon je!
So far, lepas pakai benda ni, memang puas hati.
Sebab fungsi dia mencabut bulu. Tapi tak boleh cabut kening okeih!
Kalau bulu ketiak, kita cukur, nanti ketiak jadi hitam..So kalau nak ketiak putih, the best way ialah cabut je bulu tu. Kalau nak cabut satu-satu lenguh la pulak kan?
Jadi..gunalah epilator..Sonang cito. Tak payah tonyoh pakai limau nipis ke...kapur ke..segala bagai.
Buat sakit je~ phewww...

Lepas tu boleh jugak guna untuk upper lip, dan bulu-bulu roma kat muka.
Kaki dan bikini area pun boleh guna.

Selamat membeli dan mencuba!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, October 25, 2012

2 Bilik Pengantin {Review}

Hi semua.. :)
Kali ni aii nak review pasal bilik pengantin pulak.
Cerita tak sudah-sudah tentang Majlis Perkhawinan abang aii..hehe
Bilik pengantin ni macam tangkap muat gitu~

Ala kadar.
Apa yang ade je kita guna..boleh percaya ke?

Ok, lets review...
 
Pintu Bilik~

~Katil~

~Kepala Katil~

~Bunga tepi Katil~

Simple saje kan!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, October 15, 2012

0 Kenduri itu Family time :)

readers..hi!!
dah tengok ke belum gambar Hantaran from pengantin perempuan dan pengantin lelaki?
kalau dah tengok..Bagus!
Next nak share gambar lagi..hehe..
tp with cousin and sibling.

 

over kot!!
Gambar pengantin aku tak share pon :)
muahahaha..
ok, see u till next post!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, October 14, 2012

0 Dah boleh Cash Out earning from Nuff!

U ols..
I dah boleh cash out duit dari Nuffnang la.
Thank  you Nuffnang!!
Berbaloi-baloi :)

Siapa-siapa yang belum join Nuffnang boleh JOIN Now!


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 Colour Block Boutique will be launch soon!!

Hello readers!!
Glad to inform you all that..my boutique will be launch soon!!
Do like my FB Colour Block Boutique to be the first person updated with my collection!
Semoga semuanya berjalan lancar. Doakan ye!




JOM like our FB now!
Thank you for your support dear :)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, September 03, 2012

0 Cerita Kawen ~ Hantaran dari Pihak Lelaki :)

Ok, this entry nak tunjuk hantaran dari pengantin lelaki plak...Rumah pengantin lelaki dah set tema Purple..

Jom usha hantaran pengantin lelaki~
Hantaran utama! Mas kawen~
 

 

 

 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...