our baby

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 23, 2012

1 Sakit gigi angkara lubang!

Semalam masa lunch aku mencekik nasi goreng cili padi. Memang hebat!
Segala ayam, udang, daging semua ade. Meletops la.
Sampai gigi aku pun meletop.
Angkara daging seketul.
Actually gigi tu memang ade something wrong sikit. Ade gap between last gigi dengan geraham yang second last...

Haaa exactly betoiii kat sini yang sakit!
Gap ni muncul sejak pakai braces dulu-dulu la...~
Tak pasal-pasal sekarang aku kebuluran sebab sakit gigi.
Sebelah muka kebasss wo. Serious gua cakap sama lu!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, May 22, 2012

0 Collagen drink? Should I?

okei...I'm in dilemma. serious!
Just tough to buy a collagen drink...why?? because i'm nearly 24 years old..trolololo~
Yes, I'm serious..I'm scared I look older than my age..
.
So after had some several survey...I start to fall in love with one product..
which is more cheeper..look nice..and have good feedback from user.
But unfortunetly..found that one of the batch from this product have contaminated. <-- from ministry of health
So all user from that batch are strictly advice to stop drink this collagen.
.
.
Ermm did any batch effected?
As a QA Engineer I think the supplier must have a big concern to cantain this issue...
I don't think they will easly proceed without taking any cantainment action.
Especially the product from cantaminated batch can cause cancer or some people can have serious illness!
Ahhhhh stop talking as QA Engineer....boooo~
.
So...any idea..?
should go on or find another product?
grrr~ help!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 Kipas dalam Ofis..What?

Aku ade kipas..kat ofis....
Kau hado??
Ofis kedek kot~
Jimat sangat, sampai nak control temprature kat ofis tu.
Agak-agak la der....
Basah ketiak je kot duk dalam ofis...
pffft~

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, May 14, 2012

0 Annoyed!!

Assalamualaikum...
.
Nak tanya sikit...
Ape perasaan korang kalau korang nak buat baik, lepas tu semua orang sekeliling tanya kenapa nak buat baik!??
Demm annoying gila, rasa nak lempang laju-laju je muka orang tersebut.
.
Dulu masa orang tak pakai tudung, masyarakat sekeliling cakap kafir la...tak ada agama la...
baikk punya ayat, macam la mereka yang berkata-kata tu beragama sangat sampai nak mengkategorikan orang lain dengan kategori yang sangat hina...
.
Lepas si gadis dah berubah, pakai tudung...semua orang boleh datang tanya..."apasal u berubah..?"
What the fishhhh!
Acceptable lagi kalau non-muslim yang tanya...
tapi kalau orang Muslim pun nak tanya soalan tu..memang aku rasa nak humban dia masuk dalam lombong bijih timah.
.
Tak respect langsung....
Bila orang berubah kearah kebaikan, jangan ditanya...beri sokongan..
Ade paham??
....................................................................................
Sudah cukup, cukup sudah.....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 If something bound to happen, it will happen..

U ols...
Nak cerita sikit...10-May-2012 hari bersejarah buat aku..
Trauma sampai sekarang..

Al-kisahnya, hari tu aku dengan kawan-kawan aku balik kerja, then kitorang plan nak pegi rumah member ofis, nak hantar buku programming dengan pegi visit baby dia..
Niat utama aku memang nak pegi visit baby dia, dah 40 hari..ni kali ke dua la nih nak pegi visit.
Semanagat tak hengat...

Sebelum ni kalau nak pergi arah Chemor, naik kereta aku...entah la hari yang bersejarah tu member aku beria sangat nak drive..so aku park la kereta kat rumah member aku ni..

Dalam perjalanan..kitorang sembang sakan noks!

Bila sampai kat satu simpang tiga...dalam situasi kitorang yang tengah sakan sembang, sambil mata duk ushar bila jalan nak clear...kereta yang kitorang naik dihentam baikkk punya dari belakang..
Melambung kau jah!

Aku duk kat tempat duduk pemunpang bahagian belakang...lepas terpelanting aku pon kalih la nak tengok kereta belakang...
Pergghhh muka dia selamba..undur kereta lepas tu zupppp masuk simpang tu...
Dalam beberapa saat kereta Polis laju gila kau, terus kejar kereta tu...

Lepas kitorang parking kat tepi jalan, satu lagi kereta polisi muncul..check la kitorang okey ke tak...
Dalam beberapa minit lepas tu...ada penduduk taman perumahan tu datang, cakap nampak kereta yang langgar kitorang tu...
Berdesuppp la kereta polis tu blah....
Kitorang pun pegi kat tempat kereta tu untuk buat pengecaman...cewahhh!
Tapi sayang penjenayah tu dah lolos...
Polis tu cerita yang memang dia kejar kereta tu dari Tanjung Rambutan....

Kitorang selesai buat laporan polis dalam pukul 8.30 malam...
Lepas tu sempat drive thru MCD...walaupon bontot keta dah remuk~

Habis kereta kawan aku...kereta baru pulak tu...
Haishhh..tak pela..yang penting kitorang selamat...
Kalau tak kilang kicap MEMC terpaksa la sengsara tak ada Engineer- enngineer yang berkaliber...

My fren ~ Hanisah and Azura..Kita selamat...Alhamdullilah..
Lokasi kejadian..Simpang tiga...
Kereta orang jahat tu!!!
By the way...aku demam 3 hari..sebab terkejut dengan kejadian ni...
Traumatic betul..~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...