our baby

Lilypie First Birthday tickers

Monday, May 14, 2012

0 If something bound to happen, it will happen..

U ols...
Nak cerita sikit...10-May-2012 hari bersejarah buat aku..
Trauma sampai sekarang..

Al-kisahnya, hari tu aku dengan kawan-kawan aku balik kerja, then kitorang plan nak pegi rumah member ofis, nak hantar buku programming dengan pegi visit baby dia..
Niat utama aku memang nak pegi visit baby dia, dah 40 hari..ni kali ke dua la nih nak pegi visit.
Semanagat tak hengat...

Sebelum ni kalau nak pergi arah Chemor, naik kereta aku...entah la hari yang bersejarah tu member aku beria sangat nak drive..so aku park la kereta kat rumah member aku ni..

Dalam perjalanan..kitorang sembang sakan noks!

Bila sampai kat satu simpang tiga...dalam situasi kitorang yang tengah sakan sembang, sambil mata duk ushar bila jalan nak clear...kereta yang kitorang naik dihentam baikkk punya dari belakang..
Melambung kau jah!

Aku duk kat tempat duduk pemunpang bahagian belakang...lepas terpelanting aku pon kalih la nak tengok kereta belakang...
Pergghhh muka dia selamba..undur kereta lepas tu zupppp masuk simpang tu...
Dalam beberapa saat kereta Polis laju gila kau, terus kejar kereta tu...

Lepas kitorang parking kat tepi jalan, satu lagi kereta polisi muncul..check la kitorang okey ke tak...
Dalam beberapa minit lepas tu...ada penduduk taman perumahan tu datang, cakap nampak kereta yang langgar kitorang tu...
Berdesuppp la kereta polis tu blah....
Kitorang pun pegi kat tempat kereta tu untuk buat pengecaman...cewahhh!
Tapi sayang penjenayah tu dah lolos...
Polis tu cerita yang memang dia kejar kereta tu dari Tanjung Rambutan....

Kitorang selesai buat laporan polis dalam pukul 8.30 malam...
Lepas tu sempat drive thru MCD...walaupon bontot keta dah remuk~

Habis kereta kawan aku...kereta baru pulak tu...
Haishhh..tak pela..yang penting kitorang selamat...
Kalau tak kilang kicap MEMC terpaksa la sengsara tak ada Engineer- enngineer yang berkaliber...

My fren ~ Hanisah and Azura..Kita selamat...Alhamdullilah..
Lokasi kejadian..Simpang tiga...
Kereta orang jahat tu!!!
By the way...aku demam 3 hari..sebab terkejut dengan kejadian ni...
Traumatic betul..~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...