our baby

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, December 30, 2012

0 The E-Day!! |Part 2|

Entry kali ni just nak share few pictures..







Pheww~ letih..Lega semuanya selesai seperti yang dirancang.
Now, can start prepare for the next BIG-DAY.
Insyaallah..Pray for us!



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 2012 Tahun penuh rahmat!

Salam akhir tahun 2012.
Alhamdullilah sedar tak sedar dah hampir lengkap setahun lagi perjalanan hidup..
...
Alhamdullilah..banyak jugak kenangan yang indah berlaku dalam 2012. Banyak yang indah dari yang sedih..I guess.. :)
Semua dah diatur dengan sempurna..Antaranya...

1) Feb 2012 - Majlis pertunangan Abang.

2) Aug 2012 - Majlis Perkahwinan Abang

3) Berita gembira - Yeahhh nanti dapat anak saudara!!

4) Aug 2012 - Adik aku dapat kerja kat KL. Alhamdullilah

5) Dec 2012 - Konvo Adik aku..

6) Dec 2012 - Result PMR adik bongsu aku..!

7) Dec 2012 - Majlis pertunangan aku.

Insyaallah..tahun depan lebih gemilang...Moga Allah merahmati keluarga kami.







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 D.I.Y Veil

Special untuk majlis pertunangan hari tu, I made my own veil! Hoyeahhh!!
Puas hati dapat buat pakai apa barang hasil titik peluh sendiri..peluh la sangatttt~ hehe

Barang yang diperlukan:
1 meter kain Shiffon
2 meter border lace
Manik

Kain Shiffon tu potong kan bentuk D. Bentuk Oval pun boleh :)


Lepas tu tempek je border lace macam kat bawah ni..Arghhh lace tak cukup pulak... haha.


Last skali tempek manik..Aku tak nak dia crowded sangat, so aku jahit sikit-sikit je kat hujung bunga macam kat bawah ni...

So..hasilnya..aku pose skali :)
Manik atas kepala tu bukan sekali dengan veil..tu aku jahit atas halfmoon kosong.



Chiaw!!





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, December 25, 2012

1 The E-Day!! |Part 1|

Alahamdullilah selesai sudah majlis..
Yess!!! Happy gila noks! hehe
Alhamdullilah ramai saudara mara dapat datang memeriahkan majlis..Sebelum majlis pertunangan berlansung, ada majlis doa selamat dan tahlil..My BFF pun datang..! Eksited!
Bayangkan dalam satu taman perumahan ni, ada 3 bijik rumah buat kenduri Tunang.
Pening orang masjid nak arrange nak pergi rumah mana dulu...huhu..Jenuh..
Semua dah ditetapkan..tarikh Nikah, Kenduri, Mas Kahwin dengan Hantaran sume dah confirm.
Now tunggu masa je..yeaa Nak Kahwin!!
Jom ushar gambar sekitar majlis berlangsung..gituu ayat..

Tetamu Majlis Doa Selamat
Tetamu menjamu selera
Ketibaan rombongan lelaki :)
Perbincangan
Hantaran
BFF!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 D.I.Y Pelamin Mini |E-Day!|

Hi salam Selasa. Cuti sempena perayaan Krismas..hee..cuti!! Sehari je pun..
By the way, hari tu dah bertungkus lumus buat pelamin yang ntah pape..
Ramai kot yang membantu. That is my family..sentiasa ramai je..
..
Pelamin bawah ni simple je..ntah rasa macam buruk sikit. Tapi hentam je lah..
Bekas bunga pun tu pun tak habis balut lg..Cuba korang tengok..hahaha..
Lagi satu aku rasa aku ni tak de tema..hentam je..
Pasai tu la jadi macam-macam kaler je kat pelamin tu. pheww~
..
Bunga rose besar yang aku buat sebelum ni patutnya nak gantung kat atas tu as a border, tapi cancel.
sebab kiri kanan macam kosong, so bunga tu letak kat kiri dan kanan je lah...
Tak de gmbar yg close up..
Dan tak de gambar semasa sesi nak "membina" pelaimin ni..sebab sume gambar dalam rumah dan tak menutup aurat, so, tak boleh upload. heee harap Maklum. Sekian Terima Kasih... :)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, December 19, 2012

0 Bilik utk disewa |Taman Bertuah, Ipoh|

|Iklan Serious|

Disini ada iklan bilik kosong untuk disewa. Bilik bersaiz 10x10ft di Taman Bertuah, Ipoh.
Taman Bertuah ni located dekat area Klebang. Just because nama Taman ni bukan Taman Klebang, so ramai orang ingat Taman Bertuah ni ntah kat mana-mana. hehe.
.
Bilik kosong sedia diduduki bulan Jamuari 2013. Siapa nak??? angkat tangan!!
Bilik hanya untuk wanita muslim yang berperangai baik dan tak suka menyepahkan barang.
Sewa bilik adalah Rm110/sebulan tak termasuk bil elektrik dan bil air. Bil Astro juga tak termasuk.
.
Sapa berminat boleh email saya: byezue@gmail.com.



Chill!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, December 09, 2012

4 DIY Bunga Rose Besar

Hi u ols..
Heehe gelak tiba-tiba..Sebenarnya nak bagi tahu, yang tak lama lagi majlis pertunangan aku nak berlangsung. Haha amik ko ayat! 
Ehh tapi special kot, announce dalam blog  je. Dalam FB tak terdapat announcement ini. Harap maklum.
Dalam masa yang sama aku mula la nak mereka dan nak menjimatkan wang sendiri. Bukan apa, banyak la nak pakai duit untuk benda lain.
Nak dijadikan cerita, berberapa minggu lepas,  aku mula meng"google" projek-projek B2B yang lain. Banyak kau idea B2B kat Malaysia ni..really impress la. Actually aku mencari DIY yang buat bunga besar. Bunga besar ni bukan macam bunga  yang buat untuk hand bouquet or untuk souvernir bunga telur, tapi untuk hiasan pelamin. And at last found one DIY Bunga yang memang aku cari-cari.
So aku pun apa lagi, cuba la buat sendiri. And the result is awesome! By the way thanks to Miss B2B MiSsJue for the tutorial. Really help me.

Haa tengok ayat kat atas, bunga besar untuk hiasan pelamin. Haha nampak sangat nanti pelamin pun aku nk buat sendiri. Tengok gila kedek aku..Penjimatan bersar-besar. 
Ok, nanti kita share pulak ape jadi dengan pelamin~
Jom tengok bunga dulu..



Semuanya aku buat 6 kuntum bunga ni..
Pakai 10 keping crepe paper kaler merah, beli kat kedai SKK dekat Jalan Kuala Kangsar..Rm4 sepeket. 
Selotape hentam adik aku punya, bape posen la sangat kan..lidi pakai lidi sate ayam :)

Sehari je boleh siap sume 6 kuntum. Bayangkan betapa senangnya nk buat! Bangga~

Ape macam??




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 Hi! I am B2B!

Hi!
Officially nak bagi tahu, I am B2B! 
haha poyos!
So...Aku nk letak badge kat tepi blog ni..B2B badge. :)
...
nanti kita share-share story ye~
Macam biasa la kan..blog ni memang tangkap muat.
Sharing is caring.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...