our baby

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, December 09, 2012

4 DIY Bunga Rose Besar

Hi u ols..
Heehe gelak tiba-tiba..Sebenarnya nak bagi tahu, yang tak lama lagi majlis pertunangan aku nak berlangsung. Haha amik ko ayat! 
Ehh tapi special kot, announce dalam blog  je. Dalam FB tak terdapat announcement ini. Harap maklum.
Dalam masa yang sama aku mula la nak mereka dan nak menjimatkan wang sendiri. Bukan apa, banyak la nak pakai duit untuk benda lain.
Nak dijadikan cerita, berberapa minggu lepas,  aku mula meng"google" projek-projek B2B yang lain. Banyak kau idea B2B kat Malaysia ni..really impress la. Actually aku mencari DIY yang buat bunga besar. Bunga besar ni bukan macam bunga  yang buat untuk hand bouquet or untuk souvernir bunga telur, tapi untuk hiasan pelamin. And at last found one DIY Bunga yang memang aku cari-cari.
So aku pun apa lagi, cuba la buat sendiri. And the result is awesome! By the way thanks to Miss B2B MiSsJue for the tutorial. Really help me.

Haa tengok ayat kat atas, bunga besar untuk hiasan pelamin. Haha nampak sangat nanti pelamin pun aku nk buat sendiri. Tengok gila kedek aku..Penjimatan bersar-besar. 
Ok, nanti kita share pulak ape jadi dengan pelamin~
Jom tengok bunga dulu..



Semuanya aku buat 6 kuntum bunga ni..
Pakai 10 keping crepe paper kaler merah, beli kat kedai SKK dekat Jalan Kuala Kangsar..Rm4 sepeket. 
Selotape hentam adik aku punya, bape posen la sangat kan..lidi pakai lidi sate ayam :)

Sehari je boleh siap sume 6 kuntum. Bayangkan betapa senangnya nk buat! Bangga~

Ape macam??




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 comments:

NURUN said...

sy ingt buat guna foam

nur baizura said...

@NURUN guna kertas saje... :l:

IpohHappenings.com said...

Salam,

Nice handiwork. :)

By the way, we're from IpohHappenings.com. If you have any interesting photos or stories about Ipoh, please do not hesitate to contact us. :)

nini said...

nak terai jugakkkk

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...