our baby

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, December 30, 2012

0 D.I.Y Veil

Special untuk majlis pertunangan hari tu, I made my own veil! Hoyeahhh!!
Puas hati dapat buat pakai apa barang hasil titik peluh sendiri..peluh la sangatttt~ hehe

Barang yang diperlukan:
1 meter kain Shiffon
2 meter border lace
Manik

Kain Shiffon tu potong kan bentuk D. Bentuk Oval pun boleh :)


Lepas tu tempek je border lace macam kat bawah ni..Arghhh lace tak cukup pulak... haha.


Last skali tempek manik..Aku tak nak dia crowded sangat, so aku jahit sikit-sikit je kat hujung bunga macam kat bawah ni...

So..hasilnya..aku pose skali :)
Manik atas kepala tu bukan sekali dengan veil..tu aku jahit atas halfmoon kosong.



Chiaw!!





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...