our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, January 24, 2013

2 B2B | Shopping hantaran!! |

Assalamualaikum :)
Weeee~ topik kali syiok. Shopping kot, sape tak syiok..hehehe :)
Mengikut planning, pengantin lelaki akan bagi 7 barang, perempuan bagi 9 barang.
Tak aci kan....kita perempuan dapat 7 je hantaran.
Ahh takpe lah..kita suruh cik abe beli barang yang mahal sikit. hehehe

Barang yang direquest untuk hantaran nanti..
1) Jam dinding tangan (dah beli - Adidas)
2) Perfume (dah beli - Coach)
3) Handbag + purse ( dah beli - Polo Assasin + Giamax)
4) Telekung (dah beli - Bella Ammara)
5) Kasut (sneakers boleh?) - Ntah..?
6) ????
7) ????

Arghh lagi dua nak minta ape ek..
Nak DSLR...nak Galaxy Note II...hehehe oppss cukup 7!!

Balance hantaran beli kemudian la...Tunggu sale besar-besaran.
Encik tunang pun kerja je...maklumlah kerja shift 4-3, so waktu cuti kami tak sama...
Sudah la dia kerja kat Kulim...yang aku ni di Ipoh..
memang tak ada dating la kan....sekali dating, terpaksa la settle kan sebanyak yang mungkin.

Kursus kawin tak pergi lagi!!! Malas la...lama dah tak kena lecture, dengar orang cakap berjam-jam.

Phew~~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, January 11, 2013

2 B2B | Survey pakej butik pengantin |

Yeahh 2013! Januari 11.
Maksudnya lagi berberapa bulan je tinggal. Kalau ikot kiraan, majlis paling bersejarah dalam hidup aku tu akan berlangsung May..so..kira le sendirikan..
Lambat lagi ke ek? Ke dah kena get ready?

huh~

hari tu aku ada meronda seluruh pekan Kuala Kangsar..servey pakej-pakej..
Aku try mintak quotation harga untuk barang-barang yang aku nak..

1) Mini pelamin untuk majlis akad nikah
2) Pelamin Samding 12 kaki
3) Baju Sanding L & P (baru)
4) Baju dress outdoor
5) Make-up 2 kali (Nikah + sanding)
6) Red carpet
7) Pintu gerbang
8) Aksesori L & P
9) Payung , Renjis dll..

Banayak la jugak kan.....hehehe

Kebanayakkan butik pengantin kat Kuala Kangsar ni akan bagi total quatation dalam range harga Rm3000~Rm3500.
Tapi paling syok bila jumpa satu kedai pengantin yang bagi pakej RM2700 untuk semua!!
Demm happy gila!
Butik pengantin ni pun bukan la cikai-cikai je buat kerja..aku dah pernah tengok diorg buat pelamin.
Sebab abang aku kawen ari tu pun amik dari butik ni..
Muahahaha..

Actually, aku memang malas la nak ambik butik pengantin yang abang aku dah amik hari tu..nanti dia kata aku tiru dia...
Tp sebab harga dia macam murah gila..aku ambik je lah~ phew...

Ok..booking tarikh kat butik pengantin! 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...