our baby

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 12, 2013

2 B2B | Checklist Kawin |

Yeaaa nak share checklist kawin pulak!!
By the way checklist ni contains perkara yang terlintas dalam kepala otak buat masa ni...
Rasa macam ada something yang tertinggal...tapi tak tahu la...

Kalau ikot kan checklist ni...lagi banyak yang "garu kepala" compare dengan "sengih"
This is disaster!! hahaha~
Bila ushar-ushar balik checklist ni..memang rasa berdebar tak hengat...
Cukup ke masa nak buat semua ni sebelum pertengahan bulan 5.
Kalau boleh lagi seminggu nak majlis, tak nak fikir apa-apa la....

Ohhhh masa...masa...please be nice..
Alasan untuk semua benda tak prepare adalah...Enchek Tunang tak de disini....
Hmm dah la jumpa Enchek Tunang sebulan setengah sekali...erkk tak de kena mengena langsung kan dengan checklist..hehehe...Tapiiiii opsss ada kena mengena jugak..
Nak fitting baju pengantin..haa mesti kena ada Enchek Tunang kan...! haha..
Baju pengantin tak tau bila siap...tak sabar nak tengokkkkk!!

And hujung minggu ni nak pick baju nikah. Rasanya dah siap..hoyeahhh!
Buat baju awal-awal ni bukan apa, senang nanti nak touch up tambah beads ke..hehe
Setengah B2B risau takot tak muat baju...tapi for me...ahhhh tak payah risau langsung.
Badan aku ni dari sekolah kot macam ni je..takkan la tiba-tiba nak kawin badan jadi kembang kot.
Tak mungkin! So abaikan kerisauan baju tak muat gara-gara baju siap cepat.

**ini bukan cakap besar, ini adalah "ke-frust-san" sebab body weight yang sangat tak mau bertoleransi dengan aku**

Tak ape la...check dulu list ni..kalau kurang, will add later.. 

Ohhh wait for next entry..pasal apa pun tak sure lagi..hehe..




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, February 09, 2013

0 B2B | Doorgift?? |

Hai dearies..
Ape lah yang nak bagi untuk doorgift masa majlis kahwin aku nanti ni...
Ya Allah...tak fikir pun lagi..gila selamba..tolong..tolong...
My ayah punya idea, dia nak bagi jeruk...
So kalau nak bagi jeruk mesti la kena pack dalam plastik or botol kecik..
contoh macam ni...kan??
*google image*
tapi aku rasa nak bagi coklat...macam contoh-contoh kat bawah ni..



kalau bagi coklat + jeruk..mesti kena letak dalam paper bag...
... kalau boleh tak nak bagi paper bag...
ahaaaa bulan 3 ni nak pergi Nilai dengan my mom...maybe kt situ boleh dapat beribu idea nak beli apa kan..

-> kepada si idea..sila lah kreatif sikit...tolong lah bagi idea yg vasssss skit...pleasss...




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Misi cat rumah

Susah rupanya nak pilih kaler untuk cat rumah..salah beli..naiya laaa...
setong 5 liter je dah Rm115..sebelum cat tu memang kena perah otak la..dulu nak exam pun tak perah otak smapai macam ni.. hahaha
*ini semua poyo*

bila bukak website Nippon, sampai rambang mata la nk pilih kaler...demm gila..
Bila pergi kedai cat, apek kedai cat plak bagi ceramah pulak...hmmm..
tapi betul jugak apa dia cakap..kalau nak beli cat selalunya orang akan terus terlintas dalam otak cat Nippon paint..padahal berlambak lagi cat lain yang ada dan berkualiti tapi jauh lagi murah...
Kenapa nak rugi duit beli cat yang mahal tapi kualiti boleh dapat dengan cat yang harga lebih murah..
thanks apek!
Apek tu cakap, code kaler sume sama...tak kira cat apa...cakap je nak kaler ape, nanti dia mix guna mesin...
Jeng..jeng..jeng...
So finally kami dapat la setong cat 5 liter.. Malam tu jugak la buat operasi cat rumah. Tapi cat yang dibeli ni untuk dinning room...Jat jenama SKK. Cat ni finishing nya glossy..best..best!!





apa macam??
lampu tu nak tukar lampu yang malap kekuningan sikit...baru romantik nak mencekik..hehehe

Chiow!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...