Day left..

Lilypie Maternity tickers

Saturday, February 09, 2013

2 Misi cat rumah

Susah rupanya nak pilih kaler untuk cat rumah..salah beli..naiya laaa...
setong 5 liter je dah Rm115..sebelum cat tu memang kena perah otak la..dulu nak exam pun tak perah otak smapai macam ni.. hahaha
*ini semua poyo*

bila bukak website Nippon, sampai rambang mata la nk pilih kaler...demm gila..
Bila pergi kedai cat, apek kedai cat plak bagi ceramah pulak...hmmm..
tapi betul jugak apa dia cakap..kalau nak beli cat selalunya orang akan terus terlintas dalam otak cat Nippon paint..padahal berlambak lagi cat lain yang ada dan berkualiti tapi jauh lagi murah...
Kenapa nak rugi duit beli cat yang mahal tapi kualiti boleh dapat dengan cat yang harga lebih murah..
thanks apek!
Apek tu cakap, code kaler sume sama...tak kira cat apa...cakap je nak kaler ape, nanti dia mix guna mesin...
Jeng..jeng..jeng...
So finally kami dapat la setong cat 5 liter.. Malam tu jugak la buat operasi cat rumah. Tapi cat yang dibeli ni untuk dinning room...Jat jenama SKK. Cat ni finishing nya glossy..best..best!!





apa macam??
lampu tu nak tukar lampu yang malap kekuningan sikit...baru romantik nak mencekik..hehehe

Chiow!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

julia castagno said...

Artikel yang sangat bagus dan sangat menginspirasi. semoga pemilihan Warna Cat Rumah Minimalis juga tepat

MasReena said...

Saya pun sedang make over rumah saya yang baru je pindah April ni... Jemputlah baca tentang perabot IKEA, mengecat rumah dan kabinet dapur 3D di blog saya! =)

Bajet Pindah Rumah dan Cat 

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...