our baby

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 29, 2013

4 Saya mangandung! |UPT Test|

Alhamdullilah...dengar tajuk pun dah tahukan entry kali ni berkisarkan pasal ape...
Sebagai wanita yang dah berkahwin semestinya aku tertunggu-tunggu saat nak bergelar ibu...memang kalau boleh nak secepat mungkin...orang kata lepas kawin tu biar la relex berdua dulu..tp apa aku kesah...aku dah bercinta 7 tahun..rasa dah lama kot...sekarang rasa nak ada baby sangat-sangat-sangat!! Hehe.

Al-kisahnya aku yang terlebih tak sabar ni akan buat UPT every month sebelum period aku due. Haha gilosss...orang buat lepas due..konon-konon nak buat cam Fasha Sandha. Wakaka..tapi sume test negative la kannnn...
Aku kawin ujung bulan 5.. kiranya bulan 6 buat sekali test...failed!! 
Bulan 7 buat sekali lagi test..failed jugak!
Tibanya bulan puasa...lepas period selesai..puasa la macam biasa..melepas nak puasa penuh...dalam kiraan patutnya raya ke 4 dah period lagi..tapi tertunggu-tunggu tak mai jugak...lepas tu malam hari sepatutnya period, aku p ke farmasi nak beli ubat resdung..so hubby bawa la g farmasi..masuk farmasi aku p beli UPT...tak beli pun ubat resdung..husband tanya la mana ubatnya..haha...aku selamba jawab "eh lupa!!"...dia tanya beli ape je masuk farmasi..aku mula-mula nak rahsiakan..tapi kena bagi tau jugak la..sebab penyakit pelupa ni...
Balik malam tu husband suruh buat la test UPT..aku malas nk buat lagi..sebab dah malam, kalau ikot pembacaan orang suggest buat kencing pertama pagi-pagi..
Tapi dah husband suruh juga..aku buat je la..
Jeng jeng jeng...bila tengok keputusan UPT tu..ada nampak dua line..but lagi satu tu very faded...pastu aku tunjuk kat husband...masa tu keliru sangat..

Then dengan jayanya aku google... Gogle punya google...ada yang cakap tunggu few days lagi then buat test lagi sekali...
Selang sehari lepas tu..aku pegi beli UPT test lagi..kali ni beli 2 set! Satu jenama guardian Rm7 satu lagi jenama clearblue Rm29.90..digital lagi..hehe...
Balik tu buat yang murah dulu...sedih gila tengok 2nd line tak de pun...lepas 10 minit baru nampak...tapi kali ni nampak jelas dan nyata...mengikut google..keputusan tu tak betul sebab dah lebih dari masa menunggu..patutya 5 minit je..so..I'm very upset la..

Yang bengongnye..aku pegi selongkar tong sampah dalam bilik aku untuk cari UPT test masa aku buat sebelum missed period dulu..konon nak compare UPT yang faded line dengan UPT masa sebelum missed period. Memang jelas UPT masa sebelum missed period tak ada langsung 2nd line walau disuluh dengan sinaran uv.
Hati dah tak tenteram....

(Kisah gambar - See..bawah sekali memang tak de line langsung..sebab after few days buat test datang period as usual..then yang tengah-tengah tu buat time hari sepatutnya period (tak tunggu delay langsung, aku perempuan tak sabar..)tiba-tiba ada very faded line...then the above one yang test after hari ke 3 delay period...)

Hubby pun suruh guna clearblue...aku pegi buat plak lagi skali...sementara nak tunggu result tu..menggigil dow tangan...tiba-tiba tulis "Prengnant". Lepas tu..tunjuk kat husband..dia cakap mai la dia tolong pengangkan..dah menggigil je...lepas few minit, keluar plak tulisan 2-3. Which means 4-5 minggu preggy. Alhamdullilah....


Orang pertama yang kami bg tahu ialah mak aku le...lepas tu suruh mak rahsiakan...
Dan dengan happynya mak aku bg tau dia dah bocorkan rahsia kat adik perempuan aku..dushhhh...dush.... (°.°)"

Happy okeyh!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 comments:

IMaH said...

Alhamdulillah...tahniah! Take care ok

nur baizura said...

@IMaH thanks dear!! :m:

ziey norziey said...

Wah tahniah yunk.. Doakan kn sy ye.. Suka bce n3 awk.. Sy dh buat 2x upt murah tp sgt samar ..bile pakai clear blue not pregnant..how sadly­čś░

nur baizura said...

Jgn risau he..Allah dah janji rezeki masing-masing.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...