our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, October 31, 2013

0 Scan ultrasound minggu ke 7 kehamilan

Salam sayang :)
Entri kali ni still pasal pregnancy yang sangat mengujakan....
Insyaallah, 9 bulan akan mengandung, jadi tentunya banyak cerita nak tulis.....
Tak ada orang nak baca? Tak pe lah~ Im happy tulis conteng-conteng kat sini..
I takde diari... :) heheeh
.
Kali ni nak share gambar scan ultrasound minggu ke 7.
Jangan hairan ye kenapa asyik scan je...bukan saja-saja nak p scan okeyh...
Tapi my case masa minggu ke 7 ada spotting lagi...and plus check up kat pantai puteri Ipoh, memang everytime check up akan ada scan session. :)
Ohh by the way, kat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak pun ada checkup jugak...
KKIA akan check Hb level and glucose level every time pergi checkup..tapi kat Pantai Hospital tak~
.
Orite sambung balik pasal scan...
So..happy lah, boleh tengok baby..--> bukan happy sebab spotting okeyh..don't get me wrong!
Macam teruja...masa minggu ke-5 just nampak kantung hitam.Boleh refer kat entry ini .
Tapi minggu ke-7 dah nampak rupa macam....ntah la...belum menyerupai manusia lagi..
Tapiiiiii boleh dengar heart beat! Bayangkan..daging yang belum menyerupai manusia tu dah ada jantung dan dengan teknologi moden kita boleh dengar...dup dap dup dap... tiba-tiba timbul rasa sayang..kasih pada insan yang kuat ni..
Subhanallah...
Masa tu rasa nak menitis air mata...tak sangka dalam perut ni ada lagi satu jantung yang berdenyut.
Amanah Allah yang akan menjadi khalifah Allah dimuka bumi.
.
gambar dalam bulatan biru tu la si permata hati ku :)
Belum menyerupai manusia..dalam proses kejadian yang sangat hebat!

Okey, rasa nak pergi beli mesin ultrasound so that boleh tengoh dia everyday.... :)




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...