our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, November 20, 2014

0 Rumah Pertamaku [PART 2]

Assalamualaikum.
Bercerita mengenai rumah pertamaku lagi..
Developer rumah aku ni ialah Kinta Properties. Actually seluruh Bandar baru Sri Klebang (BBSK) dibangunkan oleh Kinta Properties. 
Banyak perumahan yang diorg bina dekat BBSKni, aku pilih Strand Park sebab bekenan dengan pattern dan harga yang ok.
Kalau nak cakap pasal pattern rumah ni memang banyak hal...Perkara paling penting kot yang aku consider sebelum beli rumah.
Pattern kalau tak cantik, nanti nak renovate banyak fulus lagi nak keluar. 


Ok ni gambar aku ambil dari website Kinta Properties.


Rumah 2 tingkat dengan keluasan 24x75 kaki persegi dengan harga MYR 362,xxx.
Rumah ni ada 5 bilik tidur + 1 bilik utiliti. Bilik utiliti ni bukan stor, sebab rumah ni dah ada stor tertutup siap pintu dekat bawah tangga. Jadi can consider ada 6 bilik. 4 bilik air.
.
Gambar kat atas ni ruang tamu..sambung dengan ruang makan. 

Bawah tangga tu stor..Gambar ihsan dari Kinta properties..


Gambar ni pulak view dari dapur kering ke ruang tamu. By the way, dapur kering ni kosong.
Developer yang build kitchen cabinet kat situ. If nanti dapat rumah, kawasan tu kosong la.
Dapur basah kat belakang..
.
Kalau ikut budget aku, mungkin la nanti tak buat kitchen cabinet kat situ. Hahaha.
Tapi dah terbayang-bayang nak letak patisyen or divider untuk bahagikan ruang tamu dan ruang makan.
.
.
Haish tak sabar tunggu dapat kunci rumah ni..
Insyaallah dalam bulan March or April 2015.
..
bye!


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...