our baby

Lilypie First Birthday tickers

Monday, December 29, 2014

0 Kuruskan Badan.

Aku yang terdesak nak kuruskan badan!
Never imagine, sebelum ni aku kurus macam anorexia tiba-tiba fikir macam mana nak kuruskan badan.
Semua ni penangan lepas bersalin dan hidup bahagia.
Sebelum kawin dan selepas kawin sebelum mengandung = berat maintain 42kg dengan tinggi 161cm. Yes..yes..yes..
Aku tahu tu kurus dan memang really underweight.
Masa pregnant last sebelum bersalin timbang berat 56 kg.
Lepas 60 hari cuti bersalin sudah 48kg...kini 53kg..haaa kau...
Aku berat!!

Target 2 minggu tak nak sentuh nasi dan apa-apa jenis karbohidrat.
Harap usaha murni ni tercapai.
Aku just nak berat 48kg je. Come on! Chaiyok! Chaiyok!

No nasi..no mee..bihun...roti...coklat..kek..ice cream..air manis...
Hah...I know I can do it!


Tengok pipi tu....macam kena Pam!
Haa itu picture sebelum ( masa 3 bulan lepas kawin...) pipi ku runcing..tak lawa je rasa.
Selepas..Pipi tu berisi..I prefer this..

Tapi baby porch kat perut tu kena work out sikit kot...mungkin sebab tu berat naik..kan..kan?


Positif please... :)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...