our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, January 29, 2015

30 Mencari Kontraktor untuk wiring dan plaster ceiling

Punya la ligat otak ni duk fikir macam-macam...
Puncanya nak masuk rumah baru..padahal kunci pun tak dapat lagi...
Sekarang ni I ols tengah perah otak buat calculation budget nak masuk rumah baru..
Memang banyak la nak pakai duit kalau beli rumah baru.

Nak mulakan kehidupan baru ni bukan senang..lepas habis belajar simpan duit nak kawin..
Dah kawin, nak kena gigih simpan duit nak masuk rumah.

Kalau sewa rumah tu kira okey lagi la...takat yang ada je, maklumlah rumah orang.
Tapi bila nak masuk rumah sendiri ni, memang wajib kot fikir banyak...

Kalau nak rumah complete siap semua, kena beli rumah contoh le..
tapi tak mampu la hakak...rumah contoh mahal 100K...
Tapi bila fikir-fikir balik macam okey je mahal 100K..
Kau bayangkan lah, rumah contoh lawa gila...
Siap perabot 100%, kitchen cabinet lengkap, plaster ceiling cun, wiring full, aircond lagi, tambah ada interior design -wallpaper, cermin hiasan, memang kherlass!
Kalau kita nak upah orang pun mau harga nak dekat 100K jugak kalau nak masuk rumah lengkap.
Tinggal angkat baju je, bawa diri pindah masuk...
Haaa terlebih malas dah la tu i ols kan..hahaha

Bebel apa panjang sangat, tak masuk lagi topik yang nak diceritakan ni..
Sebenarnya I ols tengah cari kontraktor yang boleh pasang plaster ceiling dan wiring dengan harga yang murah dekat area Ipoh or Chemor...
Murah tapi buat kerja thorbaikk..Jangan lah pulak tapi keje menipu pulak kan..

Sekarang ni tengah hot desing LBox...I pun nak macam tu..
Nak macam ni...tiru rumah contoh :)


Ruang lain nak straight plane je..

Any idea...siapa yang boleh bagi quotation murah-murah berbaloi-baloi..??


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

30 comments:

tualagebu said...

Dah buat ke plaster ceiling?boleh sms 0192029881

Syazman Sahibon said...

Bleh hubungi saya juga...syarikat berdaftar...syazman 0133972827 (berpengalaman lebih 10 tahun termasuk membaikpulih kuarter2 kerajaan)...

Shahril Adam said...

sy boleh buat area ipoh, murah, adam 0125884828

Shahril Adam said...

sy boleh buat area ipoh, murah, adam 0125884828

rose mn said...

Jangan percaya pada kontraktor bernama Shahril Adam....hp.no.0125884828 kitchen kabinet saya belum lagi siap...kerja dia x pernah habis
company ZK TWIN ENTERPRISE

rose mn said...

Jangan percaya pada kontraktor bernama Shahril Adam....hp.no.0125884828 kitchen kabinet saya belum lagi siap...kerja dia x pernah habis
company ZK TWIN ENTERPRISE

nur baizura said...

@rose mn Alhamdullilah, semua urusan renovate rumah dah settle.

Along kontraktor ffinum dhom said...

Skrg ni byk yg menipu..tp bukan lah semua..segelintir..itu bergantung pd karektor individu kontraktor..nak buat kerja biarlah beramal..alhamdulillah kalu rumah puan sudah selesai renovate..

Along kontraktor ffinum dhom said...

Skrg ni byk yg menipu..tp bukan lah semua..segelintir..itu bergantung pd karektor individu kontraktor..nak buat kerja biarlah beramal..alhamdulillah kalu rumah puan sudah selesai renovate..

rose mn said...

baguslah nur baizura... rumah awak dah siap renovate...guna ZK Twin ker...

rumah saya sampailah ne x siap lagi...

rose mn said...

Betul... tapi saya dapat kontraktor yang x habis buat keje ( nanti cakap menipu marah pulak... habis tu kalau x siap dan x muncul-muncul nak panggilk ape? )sampai sekarang nak panggil orang lain semuanya kata kena buat lain... boleh ke saya claim dgn syarikat ZK Twin Enterprise..?????
Nanti cakap lebih2 dia marah pulak
Nama :Syarikat ZK TWIN ENTERPRISE
Lot.2748-C3,Lorong Ciku Off,
Jalan Kopi,Kg.Bukit Kapar,
42200 Kapar,
Selangor Darul Ehsan

@rumah_impian - instagram
No HP 0125884828 ( dah hafal no dia)

nur baizura said...

@rose mn tak, saya guna macam2 contractor. Plaster ceiling lain, grill lain, kitchen cabinet lain, wiring lain.

nur baizura said...

@rose mn Tuan/Puan, buat report tak..?

Ruz Zainie said...

rose... sy pn kne gak ngn mangkok ni.... duit deposit dh lebih stengah baya.... awk dh cuba g alamat tu? bole contact sy x.. yusid_farod@yahoo.com

suzalwani said...

Buke bag contact no x contarctor yg puan guna..

Norazura Othman said...

@nur baizura hi, boleh share kontraktor y awk hire n ok?

rose mn said...

En yusid,
Saya x pegi cari si Adam... ne tapi rumah saya saya kena buat tambahan buat balik dengan kontraktor lain

mohd khairol said...

bertabahlah pd yg terkena tu... pd yg menipu, x akan kemana pon juga... rambut sama hitam,dlm hati siapa yg tahu... saja jalan2... seronok kan dpt masuk rumah atas nama sndiri :)

nouri nur said...

just nk promot je klu berminat nk wat plaster ceiling
sila cl no 0122257152 dia wat murah.. name dia ncik izad
umah sy pon wat kt dia mmg cntik n puas ati
x rugi wat ngn dia.

nouri nur said...

mula2 mase nk wat plaster ceiling kt umah sy tu..
sy pon tefikir gk n rase was2 nk wat pc ni.ada beberape
contrektor ni bg harga yg mmmm..bleh tahan la gk.
tp setelah kwn sy sndr perkenalkn ngn ncik izat sy pon try la
wat ngn dia..harge dia pon berpatutan..so kami wat la ngn dia..
hasilyg memuaskn cntik n murah siap wat keje extra cas lg..
pasal deposit plak ncik izat sndr yg akan keluarkan modal tuk beli
barang keperluan..smpi je brg kami pon bg deposit kt dia..alhamdulilah sume bejalan ngn lancar..
umah pon sy dh duduk,rase tenang je hati..

M.Hafizullah Hafiz said...
This comment has been removed by the author.
M.Hafizullah Hafiz said...

area mane tu nouri?

hidir khalil said...
This comment has been removed by the author.
Hafiz Black said...

Assalam.. Blackpearl Construction.. kami menyediakan perkhidmatan renovate rumah grill pagar wiring.. harga berpatutan dan berkualiti.. in shaa Allah on time.. base di meru klang.. kwsan kl dan selangor.. blh hubngi sy whatsapp or call hafiz - 01152882023

hendra cipta said...

Boleh hubungi saye senag bincang 0123441137

hendra cipta said...

Semua kerja2 sye buat sendiri dah lame mbuat repaer rumah terimakasih pelaster ciling wayring catrumah pasang tael dll

Muzammil Hussain said...

Sya kerja plstr ceiling paratation pasng pintu lock semua boleh ..boleh call sya 0187866423 compny name.muzammil hussain entrrprise
Constrtion,renoration,plstr ceiling all kind ...

Muzammil Hussain said...
This comment has been removed by the author.
Muzammil Hussain said...

Plstr ceiling

muazzmil jazrie said...

rumah saya baru siap pasang plaster ceiling cantik kemas dan bersih..contraktor yang buat nie pun tak berkira sangat senang berurusan dgn dia.. the best contractor..sebelum buat dgn contractor nie..saya pernah ambil 1contraktor lain tapi saya kena tipuuuuuu.. mula2 mintak deposit rm 3k..lpas tu ke esokan hari nye contraktor yang saya da byr deposit tak datang call pon tak angkat memang time tu geram sangat...lps daritu saya berhati2 mencari contractor..dalam satu masa kwn saya bg tau ada satu contraktor nama IZAT PLASTER CEILING ENTERPISE service memang tip top..yang best nye berurusan ngan en izat nie..ada 2 sistem nak BAYAR DEPOSIT boleh nak BAYAR MASA BARANG DA SAMPAI pon boleh sambil tu en izat jln kan kerja2 pemasangan terus.. sape2 nak buat dgn izat plaster ceiling enterise boleh hubungi dia terus di no ini 0122257152/0122363101.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...