our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, September 10, 2015

16 Rumah pertama : Siap renovate!

Alhamdullilah..
Selesai cari contractor, selesai bayar contractor, contractor pun dah selesai kerja.

Badan duk lemau sebab pregnant yang kedua (alhamdullilah).
Rezeki anak-anak, rumah pun dah ready.

Untuk permulaan ni, rumah yang kosong tu hanya di ubahsuai untuk lengkapkan kemudahan yang basic je.
Bukan perbesaq tang mana-mana.

Hanya buat plaster ceiling, partition, wiring, kitchen cabinet, dan grill.

Grill simple. Tak ada bunga-bunga.
Partition kayu untuk separate hall and dining.
Kitchen Cabinet. Ruang terhad.

Kitchen cabinet.
Add hood and dapur sekali package.
Rumah dah masuk perabot sikit-sikit.. Beli sebelum GST dulu..
Baru lori mai hantar. Nanti dah complete susun, kita kasi share. hehe.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...