our baby

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, September 10, 2015

16 Rumah pertama : Siap renovate!

Alhamdullilah..
Selesai cari contractor, selesai bayar contractor, contractor pun dah selesai kerja.

Badan duk lemau sebab pregnant yang kedua (alhamdullilah).
Rezeki anak-anak, rumah pun dah ready.

Untuk permulaan ni, rumah yang kosong tu hanya di ubahsuai untuk lengkapkan kemudahan yang basic je.
Bukan perbesaq tang mana-mana.

Hanya buat plaster ceiling, partition, wiring, kitchen cabinet, dan grill.

Grill simple. Tak ada bunga-bunga.
Partition kayu untuk separate hall and dining.
Kitchen Cabinet. Ruang terhad.

Kitchen cabinet.
Add hood and dapur sekali package.
Rumah dah masuk perabot sikit-sikit.. Beli sebelum GST dulu..
Baru lori mai hantar. Nanti dah complete susun, kita kasi share. hehe.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 comments:

IMaH said...

Wa..cantik! suka plaster ceiling tu. memang tengah trend kan sekarang ni

afays said...

Suka tengok dinding luar sebelah sliding door,plaster siling n partition tu. Rumah kat ipoh ke?area mana?sy beli rumah di ipoh jugak. Kalau x keberatan,nk mintak awk share kat mna buat grill,plaster siling,kabinet,beli lampu kipas semua. Blh sy jdkan rujukan nt. Tq 😊

nur baizura said...

@afays Maaf lambat reply..Rumah saya area Bandar Baru Sri Klebang.
Grill saya amik org Kuala Kangsar. Buatan dia tak la kemas sangat, tapi kalau nak murah, padan le dengan harga.
Plaster ceiling amik contractor dekat Tasek (kedai sebelah Restoran Nasi Briyani Madu)-Jln ke Tesco Extra.
Kabinet amik dekat Sauza Studio (ce try cari FB dia). Kipas n lampu saya amik kat Kuala Kangsar jugak.

nur baizura said...

@IMaH terima kasih :)

afays said...

Tq for the reply. Sy ad survey lampu kipas kat kuala kangsar,tp mcm xbyk kedai. Grill amik kat kuala apa nama kedainya? Sy org kuala kangsar. Nt ad masa try tgk kat ipoh lak.
Btw,cantik rumah awk bila dh ad furniture. Happy decorating ;)

zaza Ishak said...

hye.........nak tanye, awak ambik wiring mane? sbb saya baru bli rumah...dekat area meru perdana ipoh.. (^^)

zaza Ishak said...

hye.........nak tanye, awak ambik wiring mane? sbb saya baru bli rumah...dekat area meru perdana ipoh.. (^^)

nur baizura said...

Maaf lambat reply..
Wiring org yg buat plaster ceiling yg provide. Org cina..geng2 diorg.

nur baizura said...

Maaf lambat reply..
Wiring org yg buat plaster ceiling yg provide. Org cina..geng2 diorg.

nabihah juhari said...
This comment has been removed by the author.
nabihah juhari said...

waw. cntiknya sis. sy br book rumh kt klebang putra yg projek ruby tu. esaited plak. padshal 2018 br ciap.kih3. hrp2 ok la kwsn tu.hiuihu. best tak kwsn situ.

nabihah juhari said...

waw. cntiknya sis. sy br book rumh kt klebang putra yg projek ruby tu. esaited plak. padshal 2018 br ciap.kih3. hrp2 ok la kwsn tu.hiuihu. best tak kwsn situ.

nabihah juhari said...

waw. cntiknya sis. sy br book rumh kt klebang putra yg projek ruby tu. esaited plak. padshal 2018 br ciap.kih3. hrp2 ok la kwsn tu.hiuihu. best tak kwsn situ.

nur baizura said...

Saya ok je duk kwsn sini sbb mmg kerja dkt sini.huhu

nur baizura said...

Wiring sekali dgn plaster syiling. Org cina.

nur baizura said...

Wiring sekali dgn plaster syiling. Org cina.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...