our baby

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 03, 2015

10 Pindah Masuk Rumah Baru

Yeah! Alhamdullilah.
Dah settle semua, yes, semua!
Perabut dah masuk, langsir dah gantung, TV dah pasang.
And sekarang tengah pokai. hahaahaha.

Banyaknya kos nak masuk rumah. Tambah-tambah beli rumah baru yang fresh dapat segedebuk dari developer.
Kena slow-slow balik menabung, untuk kegunaan jangka pendek. Jangka panjang alhamdullilah dah fix.
Jangka pendek yang terkejut tergempaq ni selalu buat sakit kepala. hewhewhew..

Nak share lagi sikit gambar, kali ni yang dah siap dengan perabut ala kadar.
Perabut pun tak amik ikut keiniginan hati..sebab..kalau ikut keinginan hati kami ni boleh masuk kategori muflis plak nanti.
Setakat pilih yang murah, cantik dan berkualiti..Kami pasangan baru nak belajar hidup sendiri :)

Ini ruang tangga, gambar canvas memang saja tempah khas untuk gantung kat sini..Pastu letak lampu ala-ala muzium suluh ke gambar. Over~

Dari ruangan Ruang tamu nampak ke ruang makan. devide by partition tu je..
Rasa nak pasang langsir untuk sliding door ke dapur..tapi show house tak pasang..jadi kita tiru je la..(padahal budget tak ada lagi..kehkehkeh)

Ruang makan.

Tingkap dapur tak ada langsir.
Pasang wallpaper glass je. Sonang..

Ruang tamu keluarga kecil saya :)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 comments:

Izam Coco said...
This comment has been removed by the author.
CikGadisPink said...

syoknyer dah siap... saya masih merangkak siapkan teratak kami. tahniah sis!

farah farhana mohd farhan said...

Sis baizura..brape bajet utk plaster siling tu ye..suke la
Gitu simple n cub ;)

nur baizura said...

@farah farhana mohd farhan hi farah, cost rm3300. Utk bawah je..ruang tamu, ruang makan n dpn pintu masuk.

nur baizura said...

@CikGadisPink thank you awak

Unknown said...

Nak tanya... Kontraktor pasang partition tu...ada nama?

nur baizura said...

Kabinet Sauza

nur baizura said...
This comment has been removed by the author.
Acher Md Som said...

Buat plaster ceiling satu rumah ke sis? Tingkat atas buat tak?

nur baizura said...

@Acher Md Som tingkat bawah je. atas mmg dh plaster ceiling.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...